У Рівненській області засуджено до позбавлення волі 4 учасників організованої злочинної групи

У Рівненській області засуджено до позбавлення волі 4 учасників організованої злочинної групи

07.05.15 12:59 0 502
Докази, зібрані органом досудового розслідування за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, суд визнав достатніми для винесення вироку 4 жителям м. Рівне, які вчинили злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів у складі організованої злочинної групи.

- Встановлено, що злочинну групу створила у березні 2014 року 35-річна рівнянка, переслідуючи мету системного отримання незаконних прибутків на постійній основі. До злочинної діяльності вона залучила ще трьох осіб, ? розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. ? Згідно з розробленим злочинним планом і розподілом функцій спільники виготовляли, зберігали та збували на території м. Рівне та області психотропні речовини (а саме - метамфетамін) наркозалежним особам. Частину коштів, отриманих внаслідок злочинних дій, вони розподіляли між собою, іншу – використовували для продовження злочинного бізнесу та вжиття заходів конспірації.

Незаконну діяльність було викрито та припинено у листопаді 2014 року співробітниками УБОЗ УМВС України в Рівненській області.

Згідно з рішенням Рівненського міського суду від 30.04.2015 учасників організованої злочинної групи, визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене у складі організованої злочинної групи) та, з урахуванням позиції державного обвинувача, останнім призначено покарання у виді позбавлення волі.

Зокрема, організаторка злочинної групи відбуватиме покарання у колонії 5 років і 3 місяці. Трьох виконавців засуджено до позбавлення волі на строк від 3 до 5 років і 2 місяців.

Обвинувальний вирок суду ще не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Прес-служба прокуратури Рівненської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині ...
Наступна новина: Гемафемин - лекарство что ...

КОМЕНТАРІ