В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди відзначення 115 річниці Січового Руху в Галичині

В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди відзначення 115 річниці Січового Руху в Галичині

07.05.15 08:35 0 570
3 травня, у покутському селі Заваллі на Снятинщині, відзначили 115-ту річницю Січового Руху в Галичині. В заходах взяли участь і місцеві рятувальники.

Розпочалися урочистості біля символічної січової могили та пам’ятного знаку «Завальська Січ», де панахиду за упокій душ героїв України відправили всечесні отці Михайло Мизюк та Василь Бобер.

Захід продовжився урочистим відкриттям на фасаді сільської школи меморіальної дошки головного засновника та отамана Завальської Січі Кирила Трильовського.

До присутніх звернулися з промовою голова райдержадміністрації Роман Маліновський, голова районної ради Петро Гнідан та голова організаційного комітету Завальської Січі Орест Гунько, які відзначили важливість проведення такого свята, збереження у пам’яті молодих поколінь історичних знань, утвердження національного духу, розуміння цінностей українського життя.

Закінчився захід всеукраїнською науково-теоретичною конференцією «Від «Січей» - до легіону українських січових стрільців» та концертною програмою місцевих аматорів художної самодіяльності та учнів сільської школи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ