На Тернопіллі рятувальники провели навчання з гасіння умовної пожежі на одному з підприємств міста

На Тернопіллі рятувальники провели навчання з гасіння умовної пожежі на одному з підприємств міста

07.05.15 20:36 0 592
6 травня у Тернополі на вулиці Текстильній, 5, рятувальники провели навчання з гасіння умовної пожежі на території ПАТ «ВІНІТЕКС». Згідно із тактичним задумом, до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області, на екстрений номер «101», надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в приміщені складу для зберігання готової продукції підприємства.

До місця виклику одразу були направлені пожежно-рятувальні підрозділи. На момент прибуття рятувальників площа горіння становила 300 кв.м, існувала загроза поширення пожежі на приміщення виробничого цеху та сусідні будівлі.

Під час навчань відпрацьовано дії працівників об’єкту, відповідальних за пожежну безпеку, щодо своєчасного оповіщення громадян про небезпеку, евакуації персоналу, забезпечення збереження матеріальних цінностей, запобігання поширенню вогню та локалізації полум’я первинними засобами пожежегасіння.

У свою чергу, співробітники ДСНС провели розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду надзвичайних подій, здійснили бойове розгортання із прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі.

Також рятувальники відпрацювали прийоми надання домедичної допомоги двом умовно потерпілим: працівнику підприємства, виявленому на місці події та співробітнику ДСНС, що під час ліквідації пожежі зазнав впливу агресивного середовища.

Загалом, згідно плану, до навчання залучались 5 підрозділів пожежно-рятувальної служби та 8 одиниць техніки. Основна мета заходу – тренування керівного складу підрозділів Тернопільського гарнізону щодо керівництва особовим складом під час ліквідації пожеж на виробничих об’єктах з масовим перебуванням людей та вдосконалення взаємодії між підрозділами Управління ДСНС з іншими оперативними службами міста. У цілому, навчальну мету виконано повністю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Тернопільської ...
Наступна новина: На Тернопіллі до першого ...

КОМЕНТАРІ