Андрій Новак: «Ми затягуємо соціальні пояси,але дефіцит бюджету не ліквідовується,а навпаки збільшується на 30%»

Андрій Новак: «Ми затягуємо соціальні пояси,але дефіцит бюджету не ліквідовується,а навпаки збільшується на 30%»

07.05.15 11:16 0 1155
Про економіку, інвестиції, адміністративно – територіальну реформу йшлося під час зустрічі голови Комітету економістів України Андрія Новака із виконувачем обов'язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іваном Бабійчуком, представниками департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва, департаменту освіти і науки, департаменту соціального захисту населення.

Експерт поділився своїм бачення розвитку економіки країни, оцінив суспільно-політичну ситуацію.

«В країні передбачувана так звана політика затягування «соціальних поясів», - наголосив Андрій Новак. - Це фактично консервація на шньому рівні мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, а саме від мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму нараховується через індекси всі інші соціальні платежі. Тобто соціальна сфера заморожується, причому декілька соціальних статей ліквідовується. У світі, в країнах, де є криза, застосовують політику затягування соціальних поясів, але це робиться для двох задач. Перше - це ліквідувати дефіцит бюджету. Друге - зменшувати державний борг».

Він зауважив, що у цьому проекті державного бюджету ми затягуємо соціальні пояси, але дефіцит бюджету не ліквідовується, а навпаки збільшується на 30%. Так само з державним боргом, який ми не зменшуємо, а збільшуємо на 30%. Виникає просте запитання, а заради чого ми затягуємо пояси? Одна з найбільших статей - це витрати на оборону. У наших умовах, коли країна потерпає від прямої російської агресії, це логічно. Але насторожує інше. Увесь 2014 рік пройшов під знаком таких вимог, які називаються децентралізація. Ці вимоги почалися ще з Майдану Гідності, це слово було найбільш популярним під час президентської кампанії, а також під час позачергових парламентських виборів».

Обговорили і питання децентралізації влади. Виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук наголосив, що на Тернопільшині працюють над створенням офісу реформ. Він надаватиме організаційну, консультативну та інформаційну допомогу Тернопільській ОДА щодо складання плану територій громад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)
Попередня новина: Как можно настроить 6-ти ...
Наступна новина: Вінниччина перша в Україні ...

КОМЕНТАРІ