На Тернопіллі для працівників органів соціального захисту населення провели навчання щодо оновленого порядку надання субсидій

На Тернопіллі для працівників органів соціального захисту населення провели навчання щодо оновленого порядку надання субсидій

07.05.15 18:50 0 612
Для працівників органів соціального захисту населення Тернопільської області 5 травня провели семінар «На шляху до енергетичної незалежності України». Під час семінару обговорили питання щодо оновленого порядку надання житлових субсидій. Провели його представники Світового банку спільно з працівниками департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА.

Відтак, мова йшла про результати впровадження соціальних норм та змін до механізму надання субсидій. Також детально проаналізували нові умови та порядок для надання субсидій населенню. Зокрема, це стосується врахування сукупного доходу домогосподарств; термінів, на які призначають пільги; норм користування житлом та нормативів споживання послуг, на які призначають субсидії. Значну увагу під час семінару приділили психологічним аспектам комунікації з клієнтами.

За підсумками семінару видадуть посібник з усіма питаннями, які прозвучали від працівників органів соціального захисту населення, і відповідями на них від спеціалістів.

Загалом, в області здійснено низку заходів з метою забезпечення організації роботи щодо призначення житлових субсидій з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

«Проведена значна інформаційно-роз'яснювальна робота з питань пов'язаних з наданням житлових субсидій, - продовжив він. – Інформували жителів області щодо оновленого порядку надання пільг під час робочих нарад, брифінгів, виступів у ефірах телеканалів та на радіо. У департаменті соціального захисту працює гаряча лінія, жителі можуть звертатись із усіма питання щодо нарахування субсидій за наступними номерами – 068-070-01-31, 52-25-90».

Довідково:

Субсидії на житлово-комунальні послуги станом на 01.04.2015 отримувало 29077 сімей. За січень – березень 2015 року здійснено нарахувань на 40,2 млн. гривень.

Субсидії на тверде паливо та скраплений газ (готівкою) призначено 2354 сім'ям. За січень – березень 2015 року здійснено нарахувань на 3,4 млн. гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ