На Тернопіллі до першого липня районні лікарні Бучача та Кременця повинні підготувати приміщення для функціонування відділень гемодіалізу

На Тернопіллі до першого липня районні лікарні Бучача та Кременця повинні підготувати приміщення для функціонування відділень гемодіалізу

07.05.15 20:54 0 614
Про це йшлося під час наради при голові обласної ради з питань відкриття відділень гемодіалізу комунального закладу обласної ради «Тернопільська університетська лікарня» у Кременці та Бучачі. У засіданні взяли участь Василь Хомінець, в.о. заступника голови облдержадміністрації Іван Бабійчук, представники профільних управлінь ОДА, керівництво районних рад та РДА, головні лікарі університетської та районних лікарень.

Фахівці стверджують, що в області існує необхідність у розширенні відділень гемодіалізу. Їх на Тернопільщині є тільки два – в університетській лікарні та у Копичинцях, а хворих, які потребують лікування апаратом «штучної нирки» – понад 160. «Про створення відділення гемодіалізу у Кременецькій районній лікарні обласна рада уже приймала рішення. Тепер до нас звернулися і депутати, і лікарі щодо гострої необхідність відкриття такого відділення і у Бучацькій районній лікарні, – зазначив очільник облради. – І знайдено вихід, щоб це зробити».

Пропонується, що при цих районних лікарнях будуть створення відділення-сателіти університетської лікарні, яка забезпечить їх обладнанням та функціональними ліжками та передасть кожному по 4 апарати штучної нирки.

Для роботи нових відділень будуть укладені довгострокові угоди, в яких передбачатиметься спільне фінансування Тернопільської обласної та Бучацької і Кременецької районних рад, а також університетською лікарнею.

Василь Хомінець дав доручення комісії з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства і дитинства розглянути проект обласної програми з надання медичної допомоги людям, які страждають хронічною нирковою недостатністю.

До 1 липня районні лікарні повинні підготувати приміщення та здійснити ряд організаційних заходів для початку функціонування відділень.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ