Державтоінспекція Прикарпаття розпочала операцію: «Номерний знак»

Державтоінспекція Прикарпаття розпочала операцію: «Номерний знак»

07.05.15 12:31 0 512
Середа, 06 травня 2015, 16:06 |

6.05.2015

Часто водії рухаються на транспортних засобах, номерні знаки яких встановлені з порушеннями вимог ПДР (закриті різного роду наліпками, металевими решітками тощо), або без номерного знака. З метою припинення таких правопорушень, передбачених ч.6 статті 121 КУпАП, інспектори ДАІ з 6 травня розпочали комплекс оперативно-профілактичних заходів.

Зумовлені такі заходи тим, що останнім часом набувають значного поширення випадки експлуатації водіями транспортних засобів, які не зареєстровані або не перереєстровані в установленому порядку, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим. Трапляються випадки, коли саме на таких автівках вчиняються різного роду злочини, що ускладнює їх розслідування.

Наприклад, транспортні засоби, якими незаконно заволоділи або, які використовуються з протиправною метою, пересуваються територією України з прикритими номерними знаками популярними на наліпками та написами, або використовуються номерні знаки військових частин. При цьому водії таких транспортних засобів, намагаючись уникнути перевірки, а відтак і відповідальності за свої діяння, можуть представлятися представниками громадських або військових формувань.

Особлива увага при перевірці легкових транспортних засобів інспекторами ДАІ буде приділятися автівкам іноземного виробництва, зокрема престижних марок або підвищеної прохідності, які мають номерні знаки військових частин (на чорному фоні), з метою підтвердження їх приналежності до службових транспортних засобів збройних сил України.

У разі встановлення фактів невідповідності номерних знаків транспортних засобів записам в реєстраційних документах або виявлення транспортних засобів, що перебувають у розшуку, їх будуть затримувати та документувати факт правопорушення у встановленому законодавством порядку.

Крім того під час складання протоколів про адміністративне правопорушення за виявленими фактами порушень вимог підпункту в) пункту 2.9 Правил дорожнього руху, в обов'язковому порядку буде проводитися перевірка на повторність вчинення водієм такого порушення ПДР за наявними базами даних та, відповідно, кваліфікуватимуть правопорушення згідно з положеннями частини шостої чи сьомої статті 121 КУпАП.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Християни cхідної традиції ...

КОМЕНТАРІ