До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відбулась презентація книги Сергія Гальчака «Ратна слава Вінниччини» (+фото)

До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі відбулась презентація книги Сергія Гальчака «Ратна слава Вінниччини» (+фото)

08.05.15 14:30 0 642
В Департаменті інформаційної діяльності облдержадміністрації 7 травня автор історичного дослідження «Ратна слава Вінниччини: Час. Події. Особистості» Сергій Гальчак презентував свою книгу представникам ЗМІ та літературно -краєзнавчим колам області.

У науково-краєзнавчому дослідженні йдеться про героїчні сторінки минулого Вінниччини, подвиги її уродженців, визволителів, захисників, які прославилися мужністю та ратною доблестю у битвах із ворогом, захищаючи Вітчизну.

«Задум був - по-можливості, створити енциклопедичне видання, щоб там була тільки історія без будь-яких ідеологічних нашарувань. А щоб книга легко читалась, я свідомо писав її науково-популярною мовою», прокоментував Сергій Гальчак.

«Бурхливі події минулих століть,що позначилися на економічному і соціальному розвитку регіону, є, насамперед, віддзеркаленням здобутків і втрат, поразок і перемог місцевого населення, котре ніколи не корилося поневолювачам і гнобителям, не раз із попелу і руїн потом і кров'ю відроджувало рідну землю, відстоювало власні ідеали та моральні цінності»,- підкреслив у передмові до книги головний редактор журналу «Вінницький край», письменник Вадим Вітковський.

Народ не забуває своїх захисників, складовою частиною цієї пам'яті якраз і покликана стати енциклопедична праця доктора історичних наук, члена-кореспондента Української академії історичних наук, професора кафедри стилістики української мови й журналістики Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, заслуженого працівника культури України Сергія Гальчака.

Автор розкриває чимало забутих і невідомих сторінок героїчного минулого Вінниччини, ратної слави цілих поколінь борців за рідну землю : від Івана Богуна і Максима Кривоноса, Гонти і гайдамаків до героїв другої світової війни за визволення світу від фашизму.

У виданні подаються хроніки визволення кожного населеного пункту Вінницької області, згадуються імена усіх фронтовиків, удостоєних нагород за визволення Вінниччини. Особливу увагу приділено розповідям про 125 Героїв Радянського Союзу – уродженців Вінницької області та про героїв війни - повних кавалерів ордена Слави, що пов'язали свої долі з Вінниччиною.

Завершується ця енциклопедично-хрестоматійна праця розповіддю про героїв Небесної Сотні та вінничан – сучасників, які віддали життя за незалежність і цілісність України під час проведення антитерористичної операції на Сході.

Книга наскрізь пройнята почуттям глибокого патріотизму та служитиме джерелом розширення світогляду для широкого кола читачів: науковців,краєзнавців, студентів та учнів старших класів.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новый файлообменник Mega

КОМЕНТАРІ