На Вінниччині презентували ініціативу - Всеукраїнський мирний проект «МИ Разом» (+фото)

На Вінниччині презентували ініціативу - Всеукраїнський мирний проект «МИ Разом» (+фото)

08.05.15 08:06 0 577
Сьомого травня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція-презентація ініціативи – Всеукраїнський мирний проект «МИ Разом».

Участь у прес-конференції взяли голова ВОГО «Територія мам» Валентина Ткачук, голова правління ГО «ЧАС.ОПИС» Марина Прісняк, голова БФ «Родинний-дім» Оксана Мельник, голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова та засновник фонду, директор благодійної організації «Майбутнє без болю» Інна Дорохіна.

Розпочинаючи прес-конференцію Валентина Ткачук зазначила, що Всеукраїнський мирний проект «МИ Разом», який покликаний сприяти становленню миру в Україні через власні вчинки та дії, триватиме на усій території України та за її межами з 10 травня до 24 серпня 2015 року.

«Ми переконані, що українці вміють об'єднуватись, разом будувати мирне сьогодення і майбутнє. Мир починається із кожного: з душі, з родини, з дому, із спілкування та партнерства. Все це разом сприяє миру в щасливому суспільстві загалом. Запрошуємо усіх бажаючих приєднатись до проекту "МИ Разом"! Ми закликаємо всіх охочих громадян розказати, які проекти вони уже роблять або планують зробити, і ми розповімо про них, об'єднавши спільним тегом #?миразом?!», - наголосила Валентина Ткачук.

В свою чергу Марина Прісняк проінформувала присутніх про заходи, які уже реалізовані в рамках підготовки проекту «МИ Разом». За її словами, 24 квітня цього року, в Одесі, на форумі розвитку громадського суспільства, була вперше представлена всеукраїнська мирна акція “МИ Разом”. Окрім того, вже розроблено та виготовлено «мирні» листівки, а також створена сторінка facebook.com/murazom.ua, яка стане основною платформою для комунікацій в форматі «МИ Разом».

Ініціатори Всеукраїнського мирного проекту «МИ Разом» розповіли присутнім про травневі заходи, що проходитимуть на Вінниччині в рамках проекту.

Так, 10 травня в Україні буде відзначатися Всесвітній День матері, з приводу якого планується провести велопробіг містом Вінниця по велодоріжкам за участю батьків, дітей на велосипедах і малюків у велокріслах. Саме цим велопробігом розпочинається Всеукраїнський мирний проект "МИ Разом".

Окрім того, 10 травня стартує благодійний он-лайн аукціон допомоги Денискові Проценко, який хворіє на гострий лімфобластний лейкоз та якому потрібна велика сума коштів на операцію.

Того ж числа відбудеться старт всеукраїнського флешмобу «МИ Разом». За словами Валентини Ткачук, щоб приєднатись до флешмобу потрібно: приєднайтись до сторінки "МИ Разом" facebook.com/murazom.ua; роздрукувати/виготовити листівку з міткою #миразом #вінниця #ваше_місто; сфотографуватись з даною листівкою та розмістити своє фото у себе на сторінці в мережі, відмітивши в повідомленні сторінку "МИ Разом" та хештеги #миразом #вінниця #ваше_місто.

Звертаючись до присутніх Ірина Борзова наголосила, що ГО «Розвиток.Розвиток» всіляко сприятиме проведенню даних ініціатив не лише на території Вінниччини, а й у м. Києві. За її словами, основна мета проекту це встановлення миру, тож всі спільні дії спрямовані саме на це: «Саме ми повинні шляхом спільних дій та порозумінь об'єднуватися з кожним містом України. Адже тільки спільними силами та зусиллями ми подолаємо будь-які бар'єри та станемо сильнішими разом».

В ході прес-конференції Інна Дорохіна представила присутнім щорічний фестиваль «Здоров'я дитини – майбутнє країни» від БФ «Майбутнє без болю», який проходитиме в рамках проекту «МИ Разом». Цьогоріч свято відбудеться 30 травня у парку сімейного відпочинку «Дитяча планета» о 12 годині.

За її словами: «Так само як в проекті «МИ Разом», для збереження здоров'я, необхідно об'єднатися усією родиною. Здоров'я – це першочергова родинна цінність. Тому ми вирішили започаткувати цей щорічний проект, основною метою якого є популяризація здорового способу життя серед батьків і дітей».











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: З початку року на ...

КОМЕНТАРІ