Школи Вінниччини відзначають річницю визволення Європи (+фото)

Школи Вінниччини відзначають річницю визволення Європи (+фото)

08.05.15 13:38 0 563
Загальноосвітні навчальні заклади Вінницької області відзначають 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ту річницю завершення Другої світової війни. Так, 7 травня, у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Вінницької міської ради відбувся урок пам'яті «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити».

З метою вшанування світлої пам'яті героїв, ознайомлення з історичними передумовами виникнення війни, подвигами воїнів, учні школи презентували гостям заходу тематичні виступи. Особливу атмосферу створювало місце проведення – музей-зала бойової слави «Вклонімося величі подвигу», відкритий 9 травня 2012 року.

Після офіційної частини гості заходу – волонтери громадської організації «Самопоміч» Олександр Слободянюк, Сергій Павлюк, «кіборги» 90-го десантного батальйону Роман Смішний, Леонід Гуменний, ветерани війни Іван Уманцев, Анатолій Мєдвєдєв – відповідали на запитання школярів про колишню війну і сучасне протистояння.

Цього ж дня у Писарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Вінницького району також відзначали пам'ятну дату. В навчальному закладі відбулася військово-історична патріотична акція слави та мужності «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!».

В ході заходу було відкрито військово-історичну реконструкцію зали бойової слави «Фронтовими дорогами», покладання квітів до пам'ятної стелли героям війни-односельчанам та урок слави і мужності «Герої війни, захисники Вітчизни – патріоти України».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ