Вінничина: «Сповідь веселкової душі» (+фото)

Вінничина: «Сповідь веселкової душі» (+фото)

08.05.15 11:47 0 599
Під такою назвою 6 травня 2015 року в Світлиці обласного центру народної творчості відкрилась персональна виставка Людмили Сорочинської (живопис, народне малярство, декоративний розпис, писанка), яка триватиме до 29 травня 2015 р.

Майстриня є активною учасницею міських, обласних та всеукраїнських виставок, зокрема вона брала участь у І, ІІІ та ІV Всеукраїнському святі народного мистецтва «Українська витинанка» (м.Могилів-Подільський). В своєму творчому доробку майстриня має понад 500 живописних картин, робіт декоративного розпису, народного малярства та більше 100 зразків писанок. За роки своєї творчої діяльності Людмила Сорочинська презентувала 8 персональних виставок у містах Могилеві-Подільському та Вінниці. Роботи майстрині знаходяться у приватних колекціях багатьох країн світу – Ізраїлі, Німеччині, Америці.

В цьому році Людмила Валентинівна відзначатиме свій славний ювілей і саме цій події присвячується нинішня виставка, де майстриня представила прекрасні картини живопису та народного малярства («Кукавська осінь», «Весняна віхола»,«Пташина розмова», «Спокій», «Сусідки», «Очікуваннія», «Весняний подих», «Різдвяні пустощі», «Вечір», «Від покоління до покоління» та ін.), картинки декоративного розпису, який вирізняє майстриню серед інших кольоровою гамою, де переважють бірюзові барви та писанкові композиції і окремі писанки. Всього біля 90 робіт складають експозицію виставки. Всі роботи виконані з любов' ю до рідного краю, до історії свого народу і його традицій.

Презентуючи чергову персональну виставку, майстриня вже вкотре щедро ділиться з нами веселковими барвами своєї творчої душі і самобутнього таланту.

Для довідки:

Сорочинська Людмила Валентинівна народилася 7 липня 1960 року в м. Могилів-Подільський. Народилася у лісі на горі, де в дитинстві почувалася справжньою мавкою у лісовому царстві і ще тоді їй хотілося намалювати цю красу. Отож невдовзі після закінчення школи поступила у Вижницьке училище прикладного мистецтва. У 1988 році отримала диплом за фахом «Художник-майстер художнього ткацтва». З 1991 року працює викладачем Могилів-Подільської школи мистецтв. Навчаючи дітей образотворчому мистецтву, Людмила Валентинівна постійно працює над удосконаленням і своєї майстерності, як майстра живопису, народного малярства, декоративного розпису. Робить гобелени з авторською технікою (з пропускними поперечними нитками). Останнім часом майстриня працює і в напрямку писанкарства, витинанки, батіка. В 2008 році мисткиня була прийнята до Національної спілки художників України.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ