Разова допомога ветеранам Вінниччини виплачена вчасно і в повному обсязі (+фото)

Разова допомога ветеранам Вінниччини виплачена вчасно і в повному обсязі (+фото)

08.05.15 17:33 0 667
В області проведені всі необхідні заходи щодо забезпечення повної виплати разової грошової допомоги до 5 травня всім ветеранам. Так, 34,8 мільйонів гривень, які надійшли з Держбюджету для виплати 64130 вінничанам даної категорії, вже знайшли своїх адресатів. Про це під час селекторної наради з керівниками районів та міст регіону повідомив заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Участь у зібранні, яке відбулося під головуванням очільника Вінниччини Валерія Коровія, взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

За словами Ігоря Івасюка, цього року саме підтримка ветеранів і вшанування загиблих є пріоритетом в рамках відзначення визначної дати – 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

«Через політичні зміни в країні цього року святкування набуває нового підтексту. Протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським зразком. Однак, святкування за радянським зразком не відповідали історичній пам'яті українського народу і загальноєвропейським традиціям та призводили до ігнорування трагічних сторінок Другої Світової війни, а особливо участі українського народу в цій війні. Тож для всіх нас новим змістом цьогорічного святкування має стати – гідне вшанування подвигу Українського народу та його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування» – наголосив Ігор Івасюк.

В ході свого виступу Ігор Івасюк наголосив керівникам районів та міст на забезпечені, в рамках відзначення пам'ятних дат історичних подій Другої світової війни, участі учасників АТО в проведенні уроків пам'яті, які будуть проходити у навчальних закладах області та на необхідності проведення 8 травня у всіх навчальних закладах Вінниччини урочистих лінійок ”1939-1945. Пам'ятаємо! Перемагаємо!” із вшанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни та бійців антитерористичної операції .

Крім того, посадовець наголосив, що потрібно здійснити упорядкування військових поховань, ремонт та реставрацію меморіалів, пам'ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, меморіальних дошок, музеїв, кімнат бойової слави.

«Аби на належному рівні привітати ветеранів зі святом і на травневі свята жоден із них не залишився без уваги, маємо забезпечити відвідування даної категорії громадян, які перебувають у госпіталях, лікарнях, будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, закладах системи соціального захисту. А також варто представникам органів місцевого самоврядування та учнівської молоді завітати до ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, учасників АТО, у тому числі до тих, хто перебуває на лікуванні та членів сімей загиблих в ході проведення антитерористичної операції (108 учасників)» – підкреслив Ігор Івасюк.

Як зауважив Ігор Івасюк, на Вінниччині 72 сім'ям загиблих учасників АТО встановлено статус та видано 149 посвідчень «Члена сім'ї загиблого» та 8 довідок дітям.

«І в цьому аспекті я прошу керівництво районів та міст тримати на контролі дане питання та забезпечити системність та постійність проведення таких відвідувань. Також, звертаю вашу увагу, що проведення мітингів - реквіємів, урочистого покладання квітів та вінків до пам'ятників, обелісків, пам'ятних знаків загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років має бути обов'язково за участю учасників АТО» – наголосив Ігор Івасюк.

В свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Коровій повідомив, що в ході масових заходів під час відзначення як 8 травня, так і 9 травня, безпека буде забезпечена всім громадянам.

«Ситуація досить непроста, країна не офіційно, однак, знаходиться у військовому стані. Тому кожен на своїх місцях має продемонструвати злагоджену і конструктивну роботу. Адже забезпечення безпеки та миру – першочергове завдання сьогодення. Мною, як головою облдержадміністрації, спільно з правоохоронними органами відпрацьовано комплекс заходів для належної охорони громадського порядку у період вихідних та святкових днів. Більше того, підкреслюю, що керівники районів та міст мають залишатися на місцях, аби забезпечувати системне функціонування і життєдіяльність кожного району. На Вінниччині 8 і 9 травня мають пройти так само спокійно, як і 1 травня» – зазначив Валерій Коровій.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Чернігів: вогнеборці ...
Наступна новина: На Вінниччині 17 сільських ...

КОМЕНТАРІ