На Вінниччині до управлінь соціального захисту надійшло майже 100 тисяч заяв на отримання субсидій (+фото)

На Вінниччині до управлінь соціального захисту надійшло майже 100 тисяч заяв на отримання субсидій (+фото)

08.05.15 08:58 0 593
Доставка бланків заяв та декларацій споживачам на Вінниччині була зроблена вчасно і понад 759 тисяч домогосподарств отримали їх до 15 квітня. Нині жителі краю активно звертаються за оформленням субсидій. Наразі, майже 100 тисяч бланків заяв та декларацій від вінничан надійшли до управлінь соціального захисту для призначення субсидії згідно нового порядку. Більше того 95 тисячам сімей, які вже отримують субсидію, її необхідно перерахувати на новий період в автоматичному режимі без звернень громадян. Про це під час селекторної наради з головами РДА та очільниками міст, повідомили перший заступник директора департаменту соціального захисту облдержадміністрації Людмила Каратаєва.

За словами першого заступника директора департаменту соціального захисту ОДА, більша половина заяв, що надійшли, потребують доопрацювань, оскільки заповнені не повністю, або зіпсовані.

« Нами були доведені чіткі завдання районним та міським управлінням соціального захисту стосовно доопрацювання таких звернень із залученням уповноважених сільських та селищних рад, соціальних працівників територіальних центрів, соціальних інспекторів. Звертаю вашу увагу, що документи, які не передбачені зазначеною постановою Кабінету Міністрів України, вимагати категорично забороняється» – підкреслила Людмила Каратаєва.

Водночас посадовець наголосила, що для вчасного опрацювання документів на призначення державної компенсації, навантаження на працівників управлінь зросло в рази. Для вирішення цієї проблеми головою обласної державної адміністрації надавалось доручення керівникам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення вжити заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази управлінь.

«Як показав проведений аналіз виконання доручення, лише в окремих районах та в містах обласного значення було виконане поставлене завдання. В Бершадському, Іллінецькому, Козятинському, Літинському, Піщанському, Теплицькому, Немирівському, Томашпільському, Тростянецькому, Тульчинському та Шаргородському районах в даному напрямку проблеми. Невирішеною залишається проблема заповнення вакантних посад. Окремі райдержадміністрації та міські ради обмежили фінансування на утримання апаратів управлінь соціального захисту, що в подальшому призведе до вимушених відпусток без збереження заробітної плати працівників та неможливості заповнення посад, які є вакантними. Тому наголошую, про відповідальність кожного із нас щодо виконання поставленої задачі» – наголосила Людмила Каратаєва.

В свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Коровій рекомендував керманичам районів найближчим часом урегулювати дані питання.

«Шановні голови адміністрацій, ваше право збільшити чи зменшувати фінансування, але ви маєте забезпечити виконання комплексу роботи, який на вас покладений. Більше того, потрібно посилити роз'яснювальну роботу щодо механізму на умов нарахування субсидій. Інформаційна політика має велике значення. На рівні сільської чи селищної рад повинні бути відповідальні працівники, які б надавали вичерпну інформацію тому, хто це потребує. Ми можемо критикувати масштаби або динаміку зростання вартості тарифів, але маємо зрозуміти, коли Україна знаходилася на межі фінансового дефолту, іншого шляху ніж рухатися в напрямку збалансування певної тарифної політики, не було. Тому в цих умовах Уряд прийняв рішення - підтримати незахищені родини шляхом надання субсидій за спрощеною системою», – наголосив Валерій Коровій.

На поточний рік з Державного бюджету на виплату житлових субсидій області виділено 184, 2 млн.грн. що на 83,6 млн. гривень більше, ніж у 2014 році.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відзначатимуть ...
Наступна новина: У Чернігові привітали ...

КОМЕНТАРІ