Трансформаційні процеси в регіональній економіці обговорили у рамках Всеукраїнської конференції

Трансформаційні процеси в регіональній економіці обговорили у рамках Всеукраїнської конференції

08.05.15 17:15 0 742
Всеукраїнська конференція за міжнародної участі «Перспективи розвитку економічних систем у середовищі глобально орієнтованого трансформаційного простору» відбулася 6 травня у Тернопільському національному економічному університеті ім. І. Пулюя.

Участь у роботі конференції взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра.

Він наголосив, що такі конференції - добра ініціатива, яка дає можливість створити майданчик для спілкування для науковців, представників бізнесу і влади.

«У рамках конференції ми мали можливість проаналізувати сучасний стан економіки України і Тернопільщини зокрема, а також визначити певні ризики та запропонувати шляхи подолання кризових явищ, - зазначив Леонід Олексійович. – Також ми детально проаналізували особливості структури економіки області, структуру зайнятості населення, процеси детінізації економіки, робочих місць, добувної діяльності. Обговорили проблеми проведення реформ дозвільної, податкової, бюджетної систем, територіальної реформ, яка є зараз однією з ключових реформ для країни».

Леонід Бицюра зауважив, що під час конференції мали змогу поспілкуватися науковці різних рівнів, а також висловив сподівання, що їхня інтелектуальна праця буде корисною для держави.

Особливо відзначив заступник голови Тернопільської ОДА розробки ініціціатора конференції, доктора економічних наук, професор, завкафедри економіки та фінансів Олени Панухник. До слова, вона - автор концепції полюсів зростання на прикладі Тернопільщини.

«Ця концепція була частково реалізована через ініціативу облради , зокрема і через посилення значення таких центрів як Чортків, Кременець і Бережани», - акцентував увагу заступник.

Учасники конференції працювали у чотирьох секціях: «Економічні системи в теоретичних концепціях економічнеої науки», «Формування ефективних моделей управління економічними системами макрорівня», «Регіональний вимір трансформаційних процесів економічних систем», «Інституційне забезпечення розвитку економічних систем у національних та міждержавних вимірах».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: м. Чернігів: вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ