На Тернопільщині триває обговорення Перспективного плану формування територій громад

На Тернопільщині триває обговорення Перспективного плану формування територій громад

08.05.15 16:35 0 635
На Тернопільщині створено Офіс реформ. Він забезпечений приміщенням та оргтехнікою.

Про це доповів виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук заступнику Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – керівник апарату В'ячеславу Негоді під час онлайн-наради 7 травня.

Також під час наради йшлося про плани заходів облдержадміністрації з розроблення проектів перспективних планів та проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи у травні, про технічні вимоги до графічної частини проектів перспективних планів, про кадрове і технічне укомплектування Офісів реформ тощо.

«8 травня запланована презентація діяльності Офісу реформ, - зазначив Іван Геннадійович. – Загалом, в області триває обговорення Перспективного плану формування територій громад. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, створено робочу групу, яка провела засідання 6 травня. Мета створення групи – вирішення проблемних питань добровільного об'єднання територіальних громад. На засіданні ми проаналізували збір інформації для підготовки паспортів громад. Плануємо до 13 травня підготувати робочий варіант Перспективного плану формування територій громад області і розглянути його на засіданні робочої групи».

Іван Геннадійович поінформував, що в області ведеться активна інформаційно-роз`яснювальна робота і з представниками органів місцевого самоврядування, і з громадськістю.

«6 травня ми провели нараду з керівниками райдержадміністрацій, районних, міських, селищних і сільських рад щодо підготовку Перспективного плану формування територій громад. Дали відповідні доручення. Також нам вдалося налагодити тісну співпрацю з керівництвом обласної ради. Сподіваємося на їх підтримку при затвердженні плану на сесії обласної ради».

Керівник Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук наголосив, що експерти готові долучитися до розробки проекту Перспективного плану формування територій громад, а також надавати консультації та практичні рекомендації представникам органів місцевого самоврядування щодо добровільного об'єднання територіальних громад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у Теплику ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ