В Івано-Франківській області в Карпатах губляться туристи

В Івано-Франківській області в Карпатах губляться туристи

08.05.15 08:01 0 619
З початку поточного року працівниками гірських пошуково-рятувальних відділень області в Карпатах було здійснено 17 виїздів в гори для надання допомоги більше 20 туристам. Як свідчать конкретні факти, більшість туристів під час подорожі потрапляють в різні нештатні ситуації саме через недотримання правил безпечної поведінки.

6 травня о 21.10 год. рятувальники Ворохтянського пошуково-рятувального відділення гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області виїжджали для проведення пошуково-рятувальних робіт в район гори Говерла, де заблукало троє жителів міста Нововолинськ Волинської області, в тому числі 8-річна дитина. Заблукалі туристи зійшли в селі Лазещина Закарпатської області та самостійно повернулися до навчально-спортивної бази «Заросляк». Стан задовільний.

З кожним роком все більше людей відвідує Карпати, усі прагнуть пізнати красу Карпатських гір, здолати непідкорені вершини. Під час таких прогулянок туристи складають важливий для себе життєвий іспит на витривалість, мужність, силу волі, фізичну підготовку, адже гори є одним із найнебезпечніших для людини природнім ландшафтом. А більшість небезпечних ситуацій, котрі трапляються з туристами в гірській місцевості, виникають саме через проблеми зі здоров’ям, їх недостатньою фізичною підготовкою, невмінням надати першу долікарську допомогу потерпілому.

А взагалі перед виходом в гори, фахівці радять обов’язково зареєструйтесь та пройдіть інструктаж у гірському пошуково-рятувальному відділенні, погоджуйте з гірськими рятувальниками маршрут походу. Вирушаючи в гори, одягайте одяг і взуття зручне та максимально наближене до спортивного. Пересувайтеся не поодинці, а групою, при цьому у групі останнім має йти досвідчений турист. Сповільнюйте швидкість руху на підйомах, орієнтуйтесь на фізичні можливості найслабших учасників. Не сходьте з маршруту без особливої потреби та постійно звіряйте напрямок руху за картою і компасом.

У жодному разі не варто йти в гори за погіршення погодних умов та поганої видимості. А якщо негода застала вас зненацька, то зупиніться і перечекайте у безпечному місці. У разі виникнення надзвичайної ситуації негайно повідомте рятувальну службу чи працівників гірського пошуково-рятувального відділення тієї місцевості, де ви знаходитесь. Будьте обережними, дбайте про безпеку власного життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінниччині презентували ...

КОМЕНТАРІ