В Луцьку “Зустріч ветеранів радянської армії,УПА та в'язнів нацистських концтаборів є прикладом єдності та примирення”,- міський голова Микола Романюк

В Луцьку “Зустріч ветеранів радянської армії,УПА та в'язнів нацистських концтаборів є прикладом єдності та примирення”,- міський голова Микола Романюк

08.05.15 08:10 0 647
Напередодні відзначення Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі традиційно представники міської влади зустрілися з ветеранами війни. Цьогоріч в одній залі зібралися ветерани радянської армії, Української повстанської армії та в'язні нацистських концтаборів. Ця зустріч стала символом об'єднання людей з різними поглядами, яка необхідна нині для нашого народу.

Зустрілися з ветеранами у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Луцька міський голова Микола Романюк та секретар міської ради Сергій Григоренко.

Звертаючись до присутніх, Микола Романюк зауважив, що в залі присутні люди, у яких нелегка та непроста людська доля, які пройшли дуже складний і непростий життєвий шлях. “Хочу подякувати вам, в першу чергу, за те, що ви всі зібралися у цій залі. Це - ветерани радянської армії, УПА та в'язні нацистських концтаборів. Україна переживає складні часи. Гинуть наші молоді хлопці, які захищають країну, її честь, свободу і незалежність. Ви показуєте приклад не тільки лучанам, а й усій Україні, що ми єдині і разом хочемо, аби наша держава була вільною та незалежною”, - додав він.

Микола Романюк наголосив, що 8 і 9 травня у місті буде багато заходів з вшанування Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Міський голова запросив присутніх взяти разом участь у заходах та вшанувати пам'ять тих, хто не повернувся з поля болю, тих, хто помер від ран, перебував у таборах.

Відзначив міський голова й те, що у залі зібралися керівники і представники ветеранських громадських організацій, які мають активну життєву позицію. “Ви б могли спокійно відпочивати вдома та займатися улюбленими справами, але Ви - люди з неспокійними серцями і переживаєте за долю та майбутнє нашої держави”, - зазначив він.

Микола Романюк побажав присутнім здоров'я, щастя та миру, аби всі разом могли спокійно жити, працювати, відпочивати і розбудовувати країну.

Привітав ветеранів зі святом й секретар міської ради Сергій Григоренко від себе особисто та депутатського корпусу. За його словами, усі ветерани є нашими героями. Сергій Григоренко розповів, що обидва його діди воювали на фронтах Другої світової війни. “Я з їхніх розповідей знаю, як вам важко було воювати, які жахи ви пережили, як втрачали бойових побратимів”, - наголосив він.

Сергій Григоренко теж наголосив на важливості примирення усіх учасників Другої світової війни, не залежно у складі якої армії вони воювали. За його словами, у Європі всі ветерани виходять спільно на паради, адже вони спільно боролися з нацистами.

Потому для присутніх святкову програму підготували артисти Будинку культури сіл Городище та Сирники Луцького району.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року на ...
Наступна новина: На Рівненщині розпочато ...

КОМЕНТАРІ