У Луцьку відзначатимуть День пам'яті та примирення і 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі

У Луцьку відзначатимуть День пам'яті та примирення і 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі

08.05.15 08:51 0 559
Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження, яким передбачено ряд заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Так, 8 травня о 10 годині відбудеться панахида за загиблими та покладання квітів до пам'ятного знаку “Поранений солдат” на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

У цей же день о 12 годині - покладання квітів до братських могил, пам'ятників та пам'ятних знаків у мікрорайонах міста.

Також 8 травня о 22 годині відбудеться мистецька акція “Перша хвилина миру”.

9 травня о 10 годині відбудеться вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

Також 9 травня о 16 годині у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки розпочнеться святковий концерт.

У бібліотечних закладах міста відбудуться виставки літератури, зустрічі з ветеранами, години пам'яті, інші тематичні заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення та 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

У загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах міста проведуть тиждень Пам'яті, тематичні заходи, пов'язані з історичними подіями Другої світової війни, зустрічі з ветеранами війни, виховні години з залученням бійців АТО, в тому числі демобілізованих, екскурсії на тематичні виставки в обласний краєзнавчий музей, акцію “Лист – подяка ветерану”.

9 травня буде забезпечено безкоштовний проїзд ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб прирівнених категорій у міському пасажирському транспорті та таксі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ