Хмельниччина: керівництво області відвідало бійців АТО

Хмельниччина: керівництво області відвідало бійців АТО

08.05.15 09:04 0 546
Голова облдержадміністрації Михайло Загородний та голова обласної ради Іван Гончар відвідали Хмельницький військовий госпіталь. Посадовці зустрілися з 24-ма учасниками антитерористичної операції на сході країни, які проходять лікування у закладі.

Під час спілкування Михайло Загородний розповів бійцям про свій останній візит на схід нашої держави, де будівельники Хмельниччини долучаються до зведення фортифікаційних споруд.

Він подякував хлопцям за їх мужність та героїзм, з якими вони боронять нашу Україну.

Крім того, Михайло Васильович передав військовому комісару Хмельницької області Сергію Присяжнюку звернення від щодо отримання бійцем АТО статусу «Учасник бойових дій», яке надійшло до соціальних установ області.

А бійці, в свою чергу, звернулися до обласного керівництва з проханням допомогти автомобільній санітарній роті, яка потребує запчастин для ремонту своїх автівок, аби перевозити поранених солдатів.

До речі, в області затверджена програма соціальної підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів їх сімей, які зареєстровані у Хмельницькій області. На фінансування завдань та заходів програми лише з обласного бюджету передбачено більше 3,3 мільйона гривень.

Ці кошти включають і надання одноразової матеріальної допомоги – 2 млн грн, забезпечення пільговим зубопротезуванням та слухопротезуванням – 410 тис.грн, придбання медичного обладнання для Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни та обласної психіатричної лікарні №1 в сумі більше 800 тис.грн, де бійці проходитимуть оздоровлення та реабілітацію. Крім того, програмою передбачене першочергове забезпечення оздоровлення дітей, батьки яких загинули або поранені під час участі в АТО.

З коштів обласного бюджету у 2015 році 520 особам, які брали участь в АТО та членам їх сімей, надано матеріальну допомогу на суму 788,7 тис. грн., виплати продовжуються по мірі надходження заяв.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові привітали ...
Наступна новина: Понад 40 тисяч інвалідів та ...

КОМЕНТАРІ