У Рівненській області профілактично-роз’яснювальна робота з дітьми у рамках Тижнів безпеки життєдіяльності триває

У Рівненській області профілактично-роз’яснювальна робота з дітьми у рамках Тижнів безпеки життєдіяльності триває

08.05.15 15:41 0 553
6 травня в рамках Тижня безпеки життєдіяльності рятувальники Служби порятунку Сарненського району провели для малюків дитячого садочку №8 міста Сарн День цивільного захисту.

На початку зустрічі дітям продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та озброєння, що залучається до ліквідації пожеж та надзвичайних подій, розповіли в яких випадках, яка техніка та які засоби використовуються.

Разом з тим, працівники Держслужби з НС розповіли малечі, як рятувальники діють під час отримання сигналу тривоги та роз’яснили як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Особливо малюки були в захваті від тієї частини заходу, коли змогли відчути себе справжніми вогнеборцями, примірявши на себе захисні каски, бойовий одяг, потримати в руках пожежно-технічне обладнання, посидіти в кабіні пожежного автомобіля, а саме головне - самостійно попрактикуватись в подачі води через ствол від пожежного автомобіля.

В ході усієї зустрічі рятувальники звертали увагу дітей на важливість дотримання правил безпеки у житті та розповіли про небезпеку поводження з відкритим вогнем, сірниками та запальничками, нагадали номери телефонів екстрених служб, довели заходи безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та невідомих предметів, а також правильного поводження у побуті та під час відпочинку.

На завершення керівництво, вихователі, а особливо маленькі вихованці дитячого садка подякували рятувальникам за змістовний навчально-пізнавальний захід та побажали якомога найменше тривожних викликів.

За словами вихователів садочку, діти з нетерпінням чекали цієї зустрічі, оскільки рятувальники часто відвідують садочок і стали вже друзями для дітей.

Як зазначив начальник Сарненського районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області майор служби цивільного захисту Юрій Стельмах: «В освітніх закладах Сарненського району й надалі триватимуть такі заходи. Таким чином кожен учень зможе отримати фахову консультацію від рятувальника щодо того, як поводити себе у кризовій ситуації».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 74-та сесія ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ