Чернігів: КП «Деснянське» дбає про ветеранів та збереження пам'яті про загиблих у війні

Чернігів: КП «Деснянське» дбає про ветеранів та збереження пам'яті про загиблих у війні

08.05.15 14:17 0 543
Напередодні Дня Перемоги і Дня пам'яті та примирення у Чернігові особлива увага приділяється проведенню в місті святкових заходів із відзначення 70-ої річниці Перемоги. На жаль, із кожним роком все менше залишається чернігівців-учасників тієї війни, її живих свідків.

Тому таким важливим є для всіх нас збереження пам'яті про ті героїчні події. Добра традиція існує на комунальному підприємстві "Деснянське" Чернігівської міської ради – кожного року керівник підприємства Ігор Шаповалов особисто вітає ветеранів війни та праці підприємства, які через стан здоров'я вже не можуть брати участь у загальноміських заходах. Теплі слова подяки за здобуту Перемогу, безмежна повага і шана зігрівають серця ветеранів та дарують їм радість свята.

Працівники КП "Деснянське" Чернігівської міської ради в ході проведення місячника з благоустрою в квітні провели ретельне прибирання території навколо Меморіалу жертв фашизму в урочищі Кривулівщина.

Для більшості городян назва цього урочища, розташованого в північно-східній частині міста, мало про що говорить. Однак у Чернігівській області не було жахливішого місця масових страт у період німецько-фашистської окупації. За неповними даними, саме там фашисти розстріляли 20 тисяч громадян. Більшість із них – військовополонені, решта – ті, хто допомагав партизанам або просто був підозрілим для окупантів. Серед них – чимало літніх людей, жінок та дітей різного віку, навіть немовлят. Декого, за свідченнями очевидців, нацисти закопували живими.

У святкові травневі дні мешканці міста прийдуть покласти вінки та квіти до цього Меморіалу для вшанування всіх загиблих.

За матеріалами КП «Деснянське»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До 70-ї річниці Перемоги ...

КОМЕНТАРІ