Чернігів: проект клубів за місцем проживання «Жили-були книжки»

Чернігів: проект клубів за місцем проживання «Жили-були книжки»

08.05.15 12:13 0 586
В Чернігові у Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання нещодавно завершився новий проект "Жили-були книжки".

Він був присвячений Міжнародному дню дитячої книги, який відзначають 2 квітня – в день народження видатного казкаря Г.-Х. Андерсена. В усіх клубах за місцем проживання протягом квітня пройшли цікаві пізнавальні та творчі заходи у співпраці з філіями дитячих бібліотек у різних мікрорайонах міста.

Так, до дитячої бібліотеки, що знаходиться в районі вул. Червоногвардійської, завітали вихованці трьох клубів за місцем проживання – "Берегиня", "Джерельце" та "Камертон". Всі на початку хвилювалися – і діти, і педагоги-організатори, і бібліотекарі. Та все пройшло гарно. Спочатку діти взяли участь у конкурсі читців улюбленого вірша, потім розповіли про свої улюблені книжки, а далі на всіх чекав цікавий квест. Завдання квесту команди виконували із захопленням, намагаючись обігнати суперників. У підсумку перемогу отримала команда клубу "Джерельце" за що була відзначена оваціями та грамотою.

Ще один захід "Жили-були книжки" пройшов у мікрорайоні Стара Подусівка. Його організаторами стали клуб "Ровесник" та філія дитячої бібліотеки мікрорайону. Діти успішно відповіли на питання вікторини про дитячі книжки, взяли участь у бесіді про те, як відремонтувати пошкоджену книжку, розповідали про свої улюблені книжки. В результаті всі залишилися задоволеними.

Проект відбувся і у районі вул. Рокосовського. Участь у ньому взяли клуби "Юність", "Фортуна", відділ соціально-профілактичної роботи та філія дитячої бібліотеки мікрорайону. Діти із захопленням пройшли книжковий квест, а бібліотекарі розповіли про нові дитячі книжки, організували книжкову виставку. До речі, старші вихованці активно допомагали в організації та проведенні заходу для молодших дітей.

Клуб "Мушкетер" та його педагог-організатор зіграли провідну роль у реалізації проекту "Жили-були книжки" в центральному мікрорайоні міста. До нього приєдналися клуби "Десна", "Червоні вітрила", "Юніор", і звичайно, дитяча бібліотека району. Розпочалося все з шикування команд книжкового квесту, де всі отримали завдання та розійшлися по станціям. А перед оголошенням результатів змагання бібліотекар розповіла цікаві факти про дитячі книжки, ознайомила дітей із таким відносно новим явищем як "посткросінг" (безкоштовний обмін книжками) та дала можливість безпосередньо взяти участь у ньому. А перемогу отримала команда клубу "Червоні вітрила", де були найбільш начитані дівчата.

Цікаво пройшла і екскурсія до шкільної бібліотеки школи №2 вихованців клубу "Чайка". Ще одна екскурсія в бібліотеку була запланована клубами "Інтелект", "Клуб ім. Ю.О. Гагаріна" та "Щит княжого міста".

За підсумками нового проекту "Жили-були книжки" можна з впевненістю стверджувати, що він пройшов вдало. Діти актуалізували наявні та отримали нові знання про дитячі книжки, їхніх героїв та авторів. Сподіваємося, що подібні пізнавальні заходи у співпраці з дитячими бібліотеками міста стануть традицією в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання.

За інформацією Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ