Рівненщина: під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» громада міста відкрила нову скульптуру герою-вогнеборцю (.)

Рівненщина: під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» громада міста відкрила нову скульптуру герою-вогнеборцю (.)

08.05.15 09:24 0 601
7 травня в Рівному на площі Короленка в рамках відзначення 150-ї річниці створення пожежної охорони обласного центру рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Участь у заході взяли очільники міської влади, керівництво та особовий склад Головного управління ДСНС, духовенство, ветерани пожежно-рятувальної служби, громадськість, учні загальноосвітніх та дошкільних закладів.

Розпочалося дійство з урочистого відкриття на алеї кованих скульптур нової фігури «Пожежний з врятованою дитиною», яку, дізнавшись про ювілей вогнеборців обласного центру, виготовив для громади міста коваль Артем Вольський. Почесне право перерізати символічну стрічку та відкрити пам’ятну скульптуру було надано міському голові Рівного Володимиру Хомку, керівнику міської організації ветеранів пожежно-рятувальної служби Юрію Малевичу та організатору щорічного фестивалю ковальського мистецтва "Металеве серце України" Ніні Кроці. Після цього панотець Свято-Воскресенського собору Української Православної Церкви Київського Патріархату прочитав молитву за працівників Служби порятунку та всіх присутніх і освятив нову скульптуру.

Далі з вітальним словом до учасників акції звернувся мер Рівного Володимир Хомко. Очільник обласного центру подякував автору мистецького витвору та організатору фестивалю ковалів за нову фігуру, яка поповнила алею кованих скульптур, і висловив сподівання, що від скульптура героя-пожежного слугуватиме для мешканців міста оберегом від пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

У свою чергу голова обласної ради ветеранів пожежно-рятувальних підрозділів Анатолій Полюшкевич висловив слова вдячності керівництву міста й депутатському корпусу Рівнеради за постійну підтримку ветеранів та діючих співробітників Служби порятунку. «Відкриття цієї кованої фігури є черговим підтвердженням того, що влада і громадськість Рівного поважають і цінують бійців вогняного фронту. Недаремно тепер саме скульптура героя-вогнеброця з врятованою дитиною відкриватиме чудову алею кованих витворів у найулюбленішому місці відпочинку рівнян», - зазначив полковник служби цивільного захисту у відставці Анатолій Полюшкевич.

Завершилися урочистості спільник виконанням пісень про пожежних та танцювальним флеш-мобом у виконанні вихованців Народного ансамблю сучасного танцю «Едельвейс».

Надалі на учасників акції чекала виставка сучасної та раритетної пожежно-рятувальної техніки разом з показом роботи пожежно-технічного обладнання. Усім присутнім рятувальники продемонстрували сучасні автомобілі та спеціальне спорядження, що використовують співробітники ДСНС для гасіння пожеж і порятунку людей під час надзвичайних подій. Але найбільше глядачів вразив пожежний кінно-бочковий хід (бочка з ручним насосом, що змонтований на двохосному возі). На подив дорослих і дітей, від раритетного експоната ХІХ-го століття рятувальники швидко подали воду на гасіння умовної пожежі, що дозволило побачити, як у стародавні часи пожежники боролися з вогнем.

В ході акції працівники Служби порятунку розповіли громадянам про історію створення та розвитку пожежної охорони Рівного, цікаві сторінки літопису Служби та приклади героїчних вчинків вогнеборців минулого і сучасності. Також, серед молоді рятувальники провели і профорієнтаційну роботу. Усіх присутніх ознайомили з умовами вступу до вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та правилами проходження навчання.

На завершення заходу рятувальники провели серед дітей розважальні конкурси і вікторини, учасники яких на згадку отримали сувенірні подарунки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ