Буковина: з нагоди Дня міста рятувальники провели для громадян акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Буковина: з нагоди Дня міста рятувальники провели для громадян акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

08.05.15 14:37 0 645
6 травня в місті Новоселиця з нагоди святкування Дня міста на Центральній площі працівники Новоселицького районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області організували проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для мешканців міста та гостей свята. Даний захід проводився з метою популяризації серед людей професії рятувальника, навчання населення правилам безпеки та діям у разі виникнення різних надзвичайних подій та ситуацій.

Під час акції рятувальники продемонстрували всім охочим спецтехніку та обладнання, яким обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль. Також людям детально розповідалося про призначення кожного такого інструменту і під час яких випадків вони використовуються. Крім того, всі бажаючі змогли самостійно спробувати скористатися даним обладнанням та приміряти бойовий одяг та спорядження рятувальників.

Окрім практичних занять, рятувальники приділили значну увагу навчанню громадян правилам безпеки. Зокрема, працівники Новоселицького РВ Управління ДСНС розповіли людям яких правил необхідно дотримуватись для недопущення виникнення пожеж, як діяти при виявленні вибухонебезпечних та невідомих підозрілих предметів у разі їх виявлення. При цьому рятувальники звернули увагу громадян на те, що випадки виявлення невідомих предметів у місцях з масовим перебуванням людей почастішали по всій країні. Тому в таких випадках слід відразу зателефонувати до оперативних служб за номерами 101 або 102. Разом з цим, рятувальники нагадали людям і про правила безпеки під час відпочинку на водоймищах та в лісових масивах, оскільки в теплий період року чимало людей полюбляють проводити там свій відпочинок. Не забули рятувальники і розповісти всім людям про дії на випадок повені, оскільки Новоселицький район знаходиться в зоні можливого підтоплення у разі розливу річки Прут. Також людям вручали пам’ятки та листівки із правилами безпеки.

Щоб додати заходу святкового настрою, для присутніх було проведено цікаві конкурси, як для дітей, так і для дорослих. Всього участь в заході взяли понад 200 громадян. Люди з цікавістю слухали рятувальників та дякували за весело проведене свято.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новый файлообменник Mega
Наступна новина: На Тернопільщині провели ...

КОМЕНТАРІ