В Чернівецькій області рятувальники долучилися до проведення показового Дня цивільного захисту у спеціальному дошкільному навчальному закладі

В Чернівецькій області рятувальники долучилися до проведення показового Дня цивільного захисту у спеціальному дошкільному навчальному закладі

08.05.15 11:49 0 731
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели показовий День цивільного захисту з вихованцями дошкільного навального закладу № 17«Паросток» для дітей з вадами зору, що знаходиться по вул. Коперника у Чернівцях. Даний захід проводився з метою навчання їх правилам безпеки. Окрім цього, роз’яснювальна робота проводилася і з вихователями садочку, щоб вони могли навчати правилам безпеки власних вихованців і в майбутньому. Наприклад, вихователям розповіли як правильно зорганізувати евакуацію з приміщення своїх маленьких підопічних у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

Захід був організований в ігровій формі, оскільки основними слухачами зустрічі були маленькі дітки, що дало змогу їм краще запам’ятати слова рятувальників. На початку зустрічі працівники Управління ДСНС нагадали діткам, що власна безпека – це справа кожної людини особисто. «Добре відомо, що в народі говорять: «Береженого Бог береже», тому дуже важливо, що ви були завжди уважні під час перебування вдома, в садочку чи на вулиці і пам’ятали та дотримувалися правил безпеки постійно» – звернулися до діток рятувальники. Малечі нагадали про всю небезпеку ігор з вогнем та сірниками та до яких жахливих наслідків це може призвести. А для того, щоб вихованці дитячого садочку краще запам’ятали слова рятувальників, їм були показані навчальні мультфільми.

Після цього, усі дітки вийшли на подвір’я дитячого садочку, де на них чекав подарунок – до дитячого садочку прибув пожежно-рятувальний автомобіль. Малеча із цікавістю та захопленням слухали розповіді рятувальників про ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій. Водночас, дітки задавали питання, які їх найбільше цікавило. Зокрема, багато питань ставилося стосовно бойового одягу рятувальників, оскільки дітлахів цікавило як він витримує високу температуру від вогню. Тому працівники Управління ДСНС розповіли все про бойовий одяг та про їхні властивості. Після цього, малечі було продемонстровано спецобладнання, яке використовується для ліквідації наслідків різних надзвичайних подій. Проте найбільше задоволення в цей день діти отримали тоді, коли спільно з рятувальниками змогли самотужки ліквідувати умовну пожежу. Також вихованці садочку наостанок посиділи в пожежному автомобілі та приміряли одяг рятувальників.

«Усі діти отримали не лише справжнє задоволення від заходу, а й корисні знання, що дуже важливо. Ми дуже вдячні рятувальникам, що відразу відгукнулися на наше прохання» – сказала методист спеціального дошкільного навчального закладу № 17 Людмила Цихоцька.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Сповідь ...
Наступна новина: Чернігів: проект клубів за ...

КОМЕНТАРІ