На пагорбі Слави у Рівному посади 70 кущів калини

На пагорбі Слави у Рівному посади 70 кущів калини

09.05.15 12:29 0 738
На честь 70-річчя Великої Перемоги у Рівному, на пагорбі Слави, посадили 70 кущів калини. У глибоко символічній акції, приуроченій віковічній даті, взяли участь представники фактично всіх поколінь міста - ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-афганці, учасники АТО і навіть маленькі діти - внуки і правнуки тих, хто проливав кров на фронтах і виконував інтернаціональний обов'язок.

- З огляду на те, що нині відбувається у країні, на ті дискусії, що точаться в суспільстві, ми довго думали над тим, як цього року відсвяткувати День Перемоги, - каже міський голова Рівного Володимир Хомко. - Провели соціологічне опитування, і ви самі побачили, що погляди рівнян докорінно змінилися: більшість людей висловилися проти проведення традиційного параду. Отож вирішили, що буде гарно, якщо на пагорбі Слави висадити на пам'ять про цю дату 70 кущів калини, котрі нагадуватимуть про Велику Перемогу нашим дітям і внукам. Знаєте, уже казав про це, ми нині живемо в унікальний час, коли можемо бачити ветеранів, а їх залишилося лише четверо, які звільняли наше місто від фашистських загарбників. Ось один з них - Андрій Костянтинович Мойсеєнко, котрий разом з нами, а решта, на жаль, уже не змогла сюди прийти. Аби продемонструвати тісний зв'язок поколінь, ми запросили на захід ветеранів-афганців, воїнів, які нині відстоюють незалежність і цілісність на держави на сході України. Дай їм, Боже, усім здоров'я.

Незважаючи на солідний вік, ветерани Великої Вітчизняної війни намагалися не відставати від інших учасників акції - також активно допомагали садити дерева.

- Мені приємно, що перебуваю серед людей, які підтримали ідею вшанувати пам'ять про Перемогу, висадивши 70 кущів калини, - ділиться враженнями фронтовик, який у 1944-му визволяв наше місто від фашистів, Андрій Мойсеєнко. - Ми тримаємося на повазі і підтримці з боку керівництва міської влади. Це, повірте, для нас дуже важливо. Ми будуємо спільну державу, прагнемо, щоб усім було добре. І ще, скільки зможемо, допомагатимемо, щоб у нашій державі панував мир і людям жилося легше і вільніше дихалося.

Свою калину на пагорбі Слави посадив військовослужбовець із позивним "Бродяга", який приїхав на короткий перепочинок і з дня на день знову вирушить у зону АТО.

- Дуже добре, що започаткували дуже хорошу традицію, сподіваюся, що вона житиме й далі, - приєднується до розмови боєць. - Такі акції згуртовують людей, роблять суспільство монолітним. А ще демонструють нашу єдність у протистоянні агресору, який нав'язав нам війну, бо те, що нині робиться на сході України, важко назвати АТО. Певен, що ми неодмінно здобудемо перемогу, треба лише твердо у це вірити.

Василь ГЕРУС

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: розпочато ...
Наступна новина: Іван Крисак: ...

КОМЕНТАРІ