В Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні було проведено низку заходів

В Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні було проведено низку заходів

09.05.15 09:55 0 763
До 70-річчя Перемоги відкрилася виставка творчих робіт учасників обласного конкурсу дитячого малюнка “Намалюй травень, намалюй Перемогу”, організаторами якого були управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка. На розгляд обласного журі конкурсу надійшло 162 роботи дітей – читачів сільських бібліотек-філій та дитячих бібліотек області. Діти зобразили героїчні подвиги українських солдат, передали в картинах свої враження від прочитаних книг воєнної тематики, розповідей рідних про війну. Роботи експонуватимуться в бібліотеці до 1 червня 2015 р.

Підведені підсумки літературної акції “Прочитай книгу про війну”. Акція пройшла в 40 дитячих бібліотеках та 557 міських, сільських бібліотеках-філіях, які обслуговують дітей. До участі в акції долучились 10138 читачів-дітей різного віку. В рамках акції в бібліотеках організовувалися тематичні книжкові виставки, зустрічі з ветеранами, учасниками та дітьми війни, краєзнавчі експедиції, літературні десанти, проводилися героїко-патріотичні читання, конкурси читців, створені буктрейлери.

Для читачів обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка в рамках проекту “Мій дідусь – Герой” відкрита експозиція про відомого земляка Героя війни Лапушкіна Й.О. Читачі бібліотеки з цікавістю знайомляться з історією подвигу Лапушкіна та дізнаються, як увіковічена його пам'ять в нашому місті.

На зустріч поколінь “Тих днів не стерти з пам'яті людської” із шанованими гостями – почесним ветераном України генерал-майором у відставці І.Бабаком та дитиною війни С.Крикливим та вечір пам'яті “Вклонімось низько ветерану” завітали читачі-учні НВО № 5, НВК № 10. Гості розповіли дітям про свою обпалену війною молодість, бойові будні та про війну, побачену дитячими очима. Діти згадали героїв-визволителів, вклонилися їх подвигу, хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто пішов у вічність. Розповіді учасників воєнних подій схвилювали читачів. Свої побажання та слова вдячності вони висловили у листівках, які виготовили під час заходу в рамках акції милосердя “Пам'ять серця”.

Голос учасників бойових дій, сивочолих ветеранів доносить до нащадків правду про подвиги, радощі перемог з озвученої книжкової виставки-панорами “Нам 41-й не забути, нам 45-й славити”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: під час акції ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ