На Тернопіллі звернення голови обласної ради Василя Хомінця з нагоди Дня пам’яті та примирення

На Тернопіллі звернення голови обласної ради Василя Хомінця з нагоди Дня пам’яті та примирення

09.05.15 16:56 0 783
Шановні краяни!

Дорогі ветерани, учасники визвольних змагань!

Неймовірних втрат зазнала Україна під час Другої світової війни. За оцінками військових істориків, понад 8 млн людських життів віддала наша земля за європейську свободу. І щоб там не говорили російські пропагандисти, це – майже 50 відсотків загальних втрат СРСР.

Величезними були в Україні й масштаби руйнувань, спричинених війною: 42 відсотки від загальних збитків СРСР, отримала ж на відбудову заледве – 24 відсотки від загальної суми.

Як не раз уже було в історії, Україна стала живим щитом для імперської Росії, коли Гітлер надумав знищити СРСР. Тому такі колосальні були людські та матеріальні втрати України, які не можна порівняти з російськими чи німецькими.

Нині, вшановуючи 70-ліття завершення найкривавішої, найжорстокішої війни на теренах Європи, ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих – простих солдатів та офіцерів, які своїми життями заплатили за недолугі накази про взяття тих чи інших безіменних висот, склали голови у боях, присвячених до чергових радянських ювілеїв. Ми молимось за душі мільйонів мирних людей, замордованих, вбитих, за життя, відібрані двома кривавими диктаторами – Гітлером та Сталіном, які воскресили смертельного молоха.

У цей день ми молимося за душі усіх невинно вбитих по різних сторонах барикад.

Разом з нами увесь світ у ці дні молиться та сумує, віддає данину шани та скорботи. І лише російський сусід-агресор, виправдовуючи себе, пропагує мілітаристський, а не людський підхід до минулої війни, перетворюючи її в інструмент політики, намагаючись не загоїти її рани, а навпаки – роз'ятрити, вперто переносить цю війну в наші дні. Ті, хто був з нами разом, відреклися від братнього народу, як вони нас називали, а й принесли на наші землі смерть та руїни, кров та рани. Дуже прикро усвідомлювати, що ми покладаємо квіти до могил не лише загиблих у Другій світовій війні. ми схиляємо голови і перед пам'яттю наших Героїв, які склали свої голови на барикадах у Києві, захищаючи суверенітет України та гідність нашого народу, а також сміливців, загиблих від кулі агресора на Сході України.

Ми та інші європейські держави маємо усвідомити, що Україна була в епіцентрі Другої світової війни. На жаль, далеко не вся світова громадськість хоче нас почути. Ми й надалі залишаємося укотре жертвою чиїхось геополітичних зазіхань. Ми не можемо нехтувати пам'ять мільйонів загиблих. Ті криваві роки повинні стати для світу уроком! Адже нинішнє роздмухування воєнного полум'я на Сході наближає нас усіх до прірви майбутньої світової війни, яка може стати крахом людської цивілізації.

ж ми вклоняємось до землі перед нашими ветеранами, молимось за душі загиблих! Ми вдячні усім, хто воював за Україну. Ми пам'ятаємо, а отже – ми переможемо!

Голова обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для чего нужны ...

КОМЕНТАРІ