На Тернопіллі чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського відзначив 75-ліття з часу створення

На Тернопіллі чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського відзначив 75-ліття з часу створення

09.05.15 08:34 0 1006
Урочиста академія “Живем на білім світі ми для обраної раз назавжди справи” з нагоди 75-річчя закладу відбулася 7 травня. Участь в урочистостях комунального закладу обласної ради взяв голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, депутати обласної ради Олександр Стадник та Віталій Шафранський.

Вітаючи ювілярів, очільник облради, зокрема, наголосив: “Канцлер Бісмарк якось заявив: “Дайте мені дві тисячі вчителів, і я збудую міцну країну”. Роль освіти і національної свідомості в розвитку держави є надзвичайно значними. Наш Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж якраз і виконує цю архіважливу місію. Низький уклін Вам, педагоги, за виховання майбутніх учителів нового покоління українців, які будуть формувати нову еліту України на національних ідеях та традиціях, на любові до рідного краю, до Вітчизни, навчатимуть розуміти та долати проблеми країни, виховуватимуть дух патріотизму та допомоги. Дякую Вам за активну участь у зборі коштів для наших захисників на Сході України, підтримавши акцію “Тернопільщина – захисникам України”. Ваш заклад вніс значну лепту для придбання найнеобхіднішого для українського війська”.

Василь Хомінець відзначив цінними подарунками та грамотами обласної ради працівників гуманітарно-педагогічного коледжу.

У переповненій залі цього комунального закладу Тернопільської обласної ради ювілярів вітали священнослужителі, представники районної та міської влади, вузів-партнерів закладу з Тернополя, Івано-Франківська, директори коледжів та училищ області, колишні випускники та студенти.

Керівник закладу Роман Пахолок наголосив на тому, що випускники навчального закладу є бажаними студентами у багатьох вищих навчальних закладах України. Серед випускників – багато науковців, професорів, докторів наук, заслужених працівників освіти та визнаних викладачів.

Творчі педагогічно-студентські колективи коледжу подарували гостям урочистий концерт, який нікого не залишив байдужим. Звучали пісні, академічні та музичні твори, а на подвір'ї закладу – патріотичний флеш-моб.

Ювілейне вітання підготували для коледжу і юні мешканці Чорткова із ДНЗ№3 “Юні джентельмени”, які також подарували і святковий торт.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять про усіх педагогів та керівників закладу, які відійшли у засвіти.

Довідково.

Історія педагогічного училища в Чорткові бере свій початок із 5 січня 1940 року, коли в місті розпочала діяльність педшкола. Саме тут готували спеціалістів для початкових шкіл Тернопільщини. У 1945 році заклад реформовано в педагогічне училище, якому в 2003 році присвоєно ім'я нашого земляка Олександра Барвінського.

Чортківське педагогічне училище імені Олександра Барвінського — вищий навчальний заклад І рівня акредитації обласної комунальної власності. Це один із відомих закладів педагогічної освіти Західної України, який готує фахівців за освітньо-кваліфікаційною програмою «Молодший спеціаліст».

До традиційних спеціальностей належать: «Початкове виховання», «Музична педагогіка і виховання». З 1999 року додалася ще й «Соціальна педагогіка».

В училищі працює 130 кваліфікованих викладачів. Це фахові теоретики й практики, які дають студентам глибокі знання та системні навички. Більшість із них мають вищу категорію, а третя частина — педагогічне звання. 40% викладачів училища нагороджені значком «Відмінник освіти України».

В училищі навчається в середньому 800 студентів, щороку їх кількість збільшується.

Аудиторії, класи, спеціалізовані кабінети оснащені сучасним обладнанням, приладами та обчислювальною технікою, естетично оформлені. Сформована й база сучасних навчальних аудіо- і відеозаписів. Усі навчальні корпуси об'єднані в єдину локальну мережу з можливостями безлімітного доступу до інтернету.

У грудні 2013 року училище реорганізовано в Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ