Степан Барна: «Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом»

Степан Барна: «Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом»

09.05.15 10:07 0 758
8 травня у День пам'яті та примирення та у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та завершення Другої Світової війни у Тернополі біля пам'ятника «Материнський поклик», що у Старому парку відбувся мітинг-реквієм.Участь у мітингу взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Вперше, за всю історію незалежної України, ми відзначаємо 8 травня, як день примирення усіх ветеранів, які воював за нашу країну. Так, вони воювали під різними прапорами, але усі вони віддавали своє життя за рідну хату, рідне село, родину, край, врешті, Вітчизну. Цьогоріч ми маємо унікальну можливість віддати шану ветеранам усіх війн, які ціною свого життя боролись за наше майбутнє. Вони, як ніхто, розуміють, що таке війна, і як страшно жити в постійному остраху від пострілів над головою. Разом з тим, 8 травня - це також і данина пам'яті загиблих, це день пам'яті, коли ми повинні низько схилити голову перед ними. Без них – не було б нас зараз тут!»,- наголосив Степан Барна.

Священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду, а представники влади та громадськості поклали квіти до пам'ятного знаку Від імені Тернопільської обласної державної адміністрації, очільник області подякував тим родинами, чиї чоловіки, сини, внуки, батьки зараз ризикують своїм життям у зоні АТО.

Степан Барна наголосив, що Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом, ставши однією з націй-переможниць.

«Україна заслуговує на те, щоб її історію нарешті побачили правдивою. Я вірю, що це дасть нам впевненості у майбутньому і сили зараз, у цій неоголошеній війні, яку розпочала Росія проти України»,- підсумував голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські свободівці ...

КОМЕНТАРІ