У Тернополі пройшли заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

У Тернополі пройшли заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

09.05.15 14:09 0 659
У Тернополі біля пам'ятника “Материнський поклик” у Старому парку відбулося вшанування пам'яті жертв ІІ Світової, воїнів загиблих у визвольних змаганнях, під час Революції гідності, у боях на Сході. У жалобних заходах взяли участь духовенство, голова обласної ради Василь Хомінець, голова ОДА Степан Барна, міський голова Тернополя Сергій Надал, заступник голови облради Олег Боберський, керівники та колективи державних органів та установ, приватних і громадські організацій представники ЗМІ, молодь.

Високопреосвященніші владики, всечесні отці УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ відправили Молебен за Україну та Панахиду за душі загиблих за соборність, незалежність нашої держави та український народ.

Загиблим в АТО 4 тернополянам посмертно було присвоєно державні нагороди. Голова ОДА Степан Барна вручив їх родичам героїв.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих тернополяни та поклали квіти до підніжжя пам'ятника “Материнський поклик”, віддали данину шани, поклавши квіти на пагорб Слави до вічного вогню.

Заходи вшанування учасників ІІ світової війни, визвольних змагань та загиблих в зоні проведення АТО тернополян продовжились на Микулинецькому кладовищі. Священнослужителі відправили панахиди біля меморіальих комплексів жертв сталінських репресій, ІІ Світової війни та на могилах героїв, які віддали своє життя за незалежність, соборність України на Сході.

«8 травня утверджується у нас як День пам'яті та національного примирення, – переконаний Василь Хомінець. – Саме так, по-європейськи, відзначати ці дні маємо в Україні. Адже без єднання неможливо захистити та розбудувати державу. З перших років незалежності ми мали б здійснити примирення усіх воюючих сторін. Впевнений: нинішньої війни на Сході тоді б не сталось. До слова, ще у 2005 році у Ланівцях Декларацію про примирення підписали керівники місцевих ветеранських організацій – ветеранів Червоної армії та УПА. Так мало відбутись усюди! Спільною молитвою ми повинні пом'янути усіх, хто загинув у тій війні, хто помер від отриманих ран, а живих ветеранів оточити увагою та турботою. Саме таким чином має відзначатися закінчення ІІ Світової війни у Європі. Поступово це стає у нас традицією. Адже ще 2011 року з такою ініціативою виступила обласна рада. І щороку збільшується кількість наших однодумців.»

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ