Волинська область: зусилля рятувальників та лісівників спрямовані на запобігання пожеж в екосистемах

Волинська область: зусилля рятувальників та лісівників спрямовані на запобігання пожеж в екосистемах

09.05.15 15:57 0 708
Площа лісових угідь Волинської області становить 695 тис. гектарів. У теплі сонячні дні небезпека загоряння лісових насаджень зростає. Полум’я при сухій погоді дуже швидко перекидається з одного дерева на інше, тому виникає загроза масштабної пожежі, що згодом може охопити великі площі лісових угідь.

З початку року в екосистемах Волині зареєстровано 74 пожежі. Вогнем пройдено понад 100 га. Попереду свята, тож працівники Служби Порятунку «101» посилюють профілактичну роботу з населенням області щодо недопущення пожеж у лісах, адже з’являються охочі відпочити серед природи. На жаль, не всі відпочиваючі дотримуються правил особистої безпеки під час відпочинку, не кажучи про елементарні правила поведінки на природі.

У зв’язку з цим рятувальники та лісівники тісно співпрацюють щодо попередження пожеж в екосистемах і систематично проводять рейдові перевірки у лісових масивах області.

8 травня напередодні святкових вихідних днів така профілактична робота проведена у Ківерцівському та Маневицькому районах за участі представників засобів масової інформації, Управління ДСНС України у Волинській області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Її учасники відвідали рекреаційні пункти, що розміщені уздовж доріг та обладнані затишними альтанками, місцями для накопичення сміття, огородженими місцями для розкладання багаття. Звернули увагу відпочиваючих на інформативну частину – на стендах, що розміщені поблизу доріг у кожному пункті відпочинку, розташовані правила безпечної поведінки у лісах та нагадування про суворе дотримання протипожежних вимог.

До речі, в області уздовж доріг усюди обладнані мінералізовані смуги, що запобігають загорянню лісової підстилки у випадку викидання з автомобіля недопалку. Такі самі мінералізовані протипожежні розриви ділять ліс на ділянки, а у випадку низової пожежі запобігають поширенню полум’я. На території лісових господарств встановлені і знаки про заборону в’їзду автотранспорту та перебування людей у лісі, встановлені шлагбауми.

До інформування громадян рятувальники залучили й працівників дорожньо-патрульної служби УДАЇ області. Інспектори дорожнього руху зупиняли автомобілі та разом із працівниками ДСНС та лісівниками вручали водіям листівки з правилами поведінки в екосистемах, пам’ятки ДСНС, які застерігали громадян від дій, що можуть спричинити пожежі.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ