Вінничина: в області тривають весняно-польові роботи та активно проводиться підготовка до XXVII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015”

Вінничина: в області тривають весняно-польові роботи та активно проводиться підготовка до XXVII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015”

09.05.15 08:08 0 645
Сьомого травня, під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Павленка О.М. відбулася селекторна нарада з питань ходу проведення комплексу весняно-польових робіт та підготовки до XXVII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015».

У Вінницькій студії Укртелекому на селекторній нараді були присутні директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, директор Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик, директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля УААН Олександр Корнійчук, а також керівники профільних організацій та установ.

В рамках наради було обговорено питання ходу проведення комплексу весняно-польових робіт та підготовки до XXVII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015».

Зазначимо, що полях Вінниччини триває комплекс весняно-польових робіт. Станом на сьоме травня поточного року вже посіяно понад 77 % площ ярих ранніх зернових та зернобобових культур (з кукурудзою), в тому числі кукурудзу на зерно біля 75 % площ. Аграрії області завершили посів ярих ранніх зернових

Значна увага в області приділяється посіву круп'яних культур. На сьогоднішній день всі райони приступили до посіву гречки і проса, їх посіяно відповідно на 25 і 27 % прогнозованих площ. Посів цукрових буряків практично завершено, їх посіяно на площі 51,7 тис. га. Продовжується посів соняшнику та сої, їх посіяно відповідно на 98 і 68 % прогнозованих площ.

Стосовно стану озимих зернових, то практично всі посіви знаходяться в доброму і задовільному стані. Вдруге озимі на зерно підживлено на 69 % посіяних площ, ріпак - на площі 36,5 тис. га (47 %).

За словами Миколи Неїлика, на сьогоднішній день не має проблем із забезпеченням аграріїв області матеріально-технічними та фінансовими ресурсами.

А що стосується підготовки до XXVII Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2015», то Вінниччина прийме активну участь в даному заході. Так, з даних питань підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації, створено організаційний комітет.

Вінниччина буде представлена на виставці павільйоном харчової та переробної промисловості, підприємствами виробниками сільськогосподарської техніки та обладнання. Галузь тваринництва область будуть представляти 3 сільськогосподарські підприємства.

За результатами селекторної наради Міністром аграрної політики та продовольства України Павленком О.М. було дано відповідні доручення.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: у ...
Наступна новина: У Чернігові відзначають ...

КОМЕНТАРІ