На Вінничині серцевиною об’єднання територіальних громад є освітні округи,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині серцевиною об’єднання територіальних громад є освітні округи,- Валерій Коровій (+фото)

09.05.15 11:55 0 681
У рамках робочої поїздки до Теплицького району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 7 травня відвідав загальноосвітню школу І ІІІ ступенів № 2 смт. Теплик.

Предметом зацікавлення керівника Вінниччини став комплекс робіт, які необхідно здійснити у навчальному закладі. Так, в школі, де навчається 340 дітей, з яких понад 100 підвозиться із навколишніх сіл, замінено усі вікна та двері, перенесено котельню, яку місцева влада планує перевести на альтернативні види палива. Необхідністю ж залишається утеплення фасаду навчального закладу.

Оглянувши шкільне приміщення та поспілкувавшись з директором Теплицької ЗОШ, очільник регіону відзначив, що саме такі базові школи слугуватимуть осердям в процесі об'єднання громад. «Серцевиною реформи, пов'язаної з добровільним об'єднанням територіальних громад, є якраз освітні округи, надання якісних послуг насамперед дітям, тому що вони – наше майбутнє. А відповідно, ми повинні все зробити для того, щоб опорні в цих округах школи мали всі необхідні умови для забезпечення якісної освіти, в тому числі й належні побутові приміщення, - підкреслив Валерій Коровій. – Ведучи мову про спільні кроки у цьому напрямі, ми повинні розуміти, що є низка державних фондів, спрямованих на вирішення такого роду конкретних проблем. Якщо ж йдеться про невеликі кошти, то будемо прагнути вирішувати нагальні питання на умовах співфінансування: і з обласного бюджету, і зусиллями територіальної громади, і за рахунок підтримки різних грантових фондів та організацій».

Голова облдержадміністрації також відзначив, що нині держава перебуває на першому етапі децентралізації, в тому числі бюджетної, яка розпочалася 1 січня. І перші результати цієї реформи вже несуть кардинальні зміни: бюджети базового рівня в середньому зросли більш ніж на 50 %. Більше того, майже 30 територіальних громад області за підсумками 4 місяців виконали свої річні бюджети, тож решта надходжень складатимуть бюджет їхнього розвитку. Відтак, переконаний Валерій Коровій, крок за кроком буде вибудувана абсолютно нова модель бюджетних взаємин.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ