Вінничина: обласна влада сприятиме завершенню реконструкції музею Миколи Леонтовича,що на Тепличчині (+фото)

Вінничина: обласна влада сприятиме завершенню реконструкції музею Миколи Леонтовича,що на Тепличчині (+фото)

09.05.15 11:00 0 764
У цьому запевнив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, відвідавши у рамках робочої поїздки до Теплицького району музей композитора, що у селі Марківка.

Заклад, створений у 1977 році до 100-річчя з дня народження Миколи Леонтовича, потребує нині ремонту. Роботи з реконструкції музею розпочаті ще у 2012 році, з тих пір здійснено підсилення фундаменту, стяжку стін, встановлено вікна та двері. Для завершення ж робіт необхідно провести ремонт зовнішнього фасаду, встановити опалення, здійснити внутрішні роботи та роботи з благоустрою території музею та могили композитора, що знаходиться неподалік. Потреба в коштах на проведення усіх цих заходів складає близько 300 тисяч гривень.

Ознайомившись з проблематикою закладу та оглянувши хід ремонтних робіт, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій разом з районними очільниками відвідав могилу композитора. Відтак запевнив у сприянні оперативному завершенню робіт з реконструкції музею.

«Микола Леонтович – надбання не лише Поділля, це надбання світу. І дуже важливо, що територіальна громада порушує питання стосовно розвитку цього проекту. Зрозуміло, що тут не потрібні великі капіталовкладення. Але підійти до вирішення цього питання необхідно творчо і креативно. Тому ми в максимально короткий термін підготуємо програму, яка б давала можливість використати і фінансові ресурси, і загалом сприяти розвитку цієї території. Думаю, що в перспективі ми будемо мати об'єкт, який в історичному та туристичному плані буде дуже цікавим для відвідування. Тим паче, що могила композитора занесена до культурної спадщини ЮНЕСКО», - підкреслив Валерій Коровій.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Тернопіллі 12 травня об ...

КОМЕНТАРІ