У Чернігові відзначають День пам'яті і примирення

У Чернігові відзначають День пам'яті і примирення

09.05.15 08:08 0 701
Церемонія покладання квітів до Меморіалу розстріляних мирних жителів у 1941-1943 роках з нагоди Дня пам'яті і примирення пройшла у Чернігові.

Представники влади, у тому числі голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, національно-культурних товариств, релігійних громад, місцеві жителі поклали квіти до меморіалу.

Також відбулася спільна заупокійна літія представників різних конфесій на чолі із архієпископом Чернігівським та Ніжинським Євстратієм. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни земляків, поставили запалені лампадки до підніжжя меморіалу.

В урочищі Подусівка упродовж 1941-1943 роках нацисти розстріляли 15 тисяч людей – партизан, підпільників, військовополонених, а здебільшого мирних жителів. У 1944 році комісія із розслідування військових злочинів виявила там 11 братських могил. У 1963 році на цьому місці було споруджено обеліск, а у 1974 році – відкрито меморіальний комплекс.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Житомирщина: співпадання по ...

КОМЕНТАРІ