В Закарпатській області у Виноградові День пам'яти та примирення відзначили під комуністичним стягом

В Закарпатській області у Виноградові День пам'яти та примирення відзначили під комуністичним стягом

09.05.15 08:57 0 733
8 травня 2015 року Україна вперше за европейською традицією відзначає День пам'яти та примирення. У Виноградові офіційні заходи, приурочені цьому дню, відбувались під прапором СССР. Свободівці обурені поведінкою представників місцевої влади та вимагають притягнення до відповідальності причетних до інциденту осіб.

У рамках відзначення Дня пам'яти та примирення в усіх районах Закарпатської області відбулись заходи із вшанування жертв Другої світової війни. У Виноградові ж на мітингу, влаштованому місцевою владою, стався неприємний інцидент. Весь захід проходив без державної символіки, натомість ветеран тримав комуністичний стяг із зображенням серпа та молота. Керівник Виноградівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Палінкаш зробив зауваження очільникам району, яке було проігноровано. Мітинг на чолі з в. о. голови райдержадміністрації Петеі Юдіти Оттівни та Степана Золтановича Бочкая так і завершився під символікою тоталітарного режиму.

"Під цими стягами колись загинули мільйони українців. Це колабораціонізм. Прикро, що на це ніяк не відреагували органи внутрішніх справ чи прокуратура. Адже до інциденту причетні вищі чиновники району. Ми вимагаємо притягнути до відповідальності всіх причетних до цього інциденту. А український стяг не замінить тека в жовто-синіх кольорах. Ми відправимо відповідні звернення, пов'язані з цим обурливим фактом", – прокоментував ситуацію націоналіст Володимир Палінкаш.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ