У Львові ДАІ нагадує про відповідальність за використання номерних знаків,що не відповідають вимогам Правил дорожнього руху

У Львові ДАІ нагадує про відповідальність за використання номерних знаків,що не відповідають вимогам Правил дорожнього руху

09.05.15 16:38 0 697
У Львові працівники Державтоінспекції та журналісти провели рейд щодо правомірності використання державних номерних знаків.

Під час рейду інспектори ДАІ, які несли службу, звертали особливу увагу на дотримання водіями положень щодо правомірності використання номерних знаків.

У поле зору правоохоронців потрапив автомобіль марки «Ауді». На даному транспортному засобі були відсутні номерні знаки.

Ще один автомобіль, марки «Опель», з індивідуальними номерними знаками був зупинений працівниками ДАІ. Однак, під час перевірки документів було встановлено, що ці номери відповідають свідоцтву про реєстрацію транспортного засобу.

Нагадуємо, що п. 2.9в) Правил дорожнього руху України забороняє водієві керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у Державтоінспекції, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов’язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

- не належить цьому засобу;

- не відповідає вимогам стандартів;

- закріплений не в установленому для цього місці;

- закритий іншими предметами чи забруднений, що не дає змоги чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 м;

- неосвітлений (у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості) чи перевернутий.

За такі порушення передбачено відповідальність ч.6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Відділ Державтоінспекції міста Львова
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: з березня 2014 ...
Наступна новина: Луцьк: у мікрорайонах міста ...

КОМЕНТАРІ