У Латвії в День перемоги у Другій світовій війні відкрилася фотовиставка «Євромайдан»

У Латвії в День перемоги у Другій світовій війні відкрилася фотовиставка «Євромайдан»

09.05.15 08:27 0 764
8 травня у Ризі, в Творчій майстерні виставкового залу «Арсенал» Латвійського національного музею в рамках програми «Ризький фотомісяць-2015» відкрилася фотовиставка українських митців Владислава Краснощока і Сергія Лебединського «Євромайдан». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організатор виставки, керівник Творчої майстерні виставкового залу Арсенал Шелда Путіте заявила Радіо Свобода, що відкриття фотовиставки в День Перемоги у Другій світовій війні має символічне значення. За її словами, роботи українських фотомитців мають цікаву техніку виконання в чорні-білому стилі, нагадують фотографії воєнного часу.

«Візуальна мова цих фотографій лише зміцнює відчуття, що, незважаючи на ХХІ століття, у світі існує глобальна загроза війни. Світлини змушують глядачів задуматися над тим, що зараз відбувається в Україні, усвідомити, чим це може обернутися для світу», – сказала Шелда Путіте.

Проектні роботи, представлені на виставці в Творчій майстерні «Арсеналу», були створені Владиславом Краснощоком і Сергієм Лебединським протягом декількох днів, проведених на майдані Незалежності, коли вони документували акції протесту в Києві. Результатом цієї роботи стали виставка й однойменна книжка «Євромайдан», надрукована в 2014 році видавництвом Riot Books, яка була визнана однією з найкращих фотокнижок року на престижних конкурсах фотографічних книг ярмарку «Paris Photo – Aperture» і фестивалю в Касселі.

Виставка у Ризі експонуватиметься до 14 червня 2015 року. За словами організаторів, вони планують запросити відвідати фотовиставку «Євромайдан» учасників саміту «Східного партнерства», який відбудеться у Ризі 21–22 травня в рамках головування Латвії в Раді ЄС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ