У столиці Росії силовики перевіряють незалежний театр

У столиці Росії силовики перевіряють незалежний театр

09.05.15 16:09 0 832
У столиці Росії Москві представники прокуратури, Міністерства надзвичайних ситуацій і поліції влаштували перевірки в незалежному театрі документальної п’єси «Театр.doc». За повідомленнями російських агентств, причиною перевірок назвали «стан протипожежної безпеки приміщення театру». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тим часом директор театру Олена Греміна повідомила, що їй самій про мету і причини перевірки нічого не сказали. При цьому правоохоронці в перебігу перевірки вилучили копії договорів суборенди.

Як вважає директор, справжня причина перевірок полягає в тому, що в середу, 6 травня, в театрі відбулася прем’єра спектаклю «Болотна справа», присвячена річниці опозиційної акції в Москві 6 травня 2012 року. Тоді напередодні прем’єри театр теж відвідали працівники поліції.

У нинішньому приміщенні «Театр.doc» працює з грудня минулого, 2014 року. До переїзду театр був змушений після того, як у жовтні того року влада міста Москви розірвала з ним угоду про оренду, пославшись на незаконне перепланування приміщення.

«Театр.doc» відомий своїми постановками та іншими акціями, що, серед іншого, критично висвітлюють становище в Росії за нинішньої влади країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ