На Хмельниччині відзначили 70-у річницю Перемоги та День пам'яті і примирення

На Хмельниччині відзначили 70-у річницю Перемоги та День пам'яті і примирення

12.05.15 13:59 0 567
На урочистому заході, приуроченому 70-річчю Перемоги та святкуванню Дню пам'яті та примирення, ветеранів Другої світової війни привітали керівники області та міста. На урочистості приїхали ветерани з усієї області.

Для сивочолих захисників країни звучали слова подяки і виконувались пісні.

«Війна зачепила кожну родину і в повній мірі змусила відчути та глибоко усвідомити багатьом поколінням біль і жорстокість війни та благодать і радість миру. За Перемогу заплачено непомірно високою ціною людських життів», - сказав голова обласної державної адміністрації Михайло Васильович.

250 тисяч подолян поклали свої голови на вівтар Перемоги.

Для 30 тисяч воїнів Армії визволителів – синів і дочок різних народів наша Подільська земля стала місцем вічного спочинку, бо саме тут вони впали в останньому бою за її визволення.

За роки війни на території нашої області фашисти розстріляли і замучили 478 тисяч військовополонених і мирних жителів. 117 тисяч подільських юнаків і дівчат були насильно вивезені до німецького рейху у фашистське рабство.

«З історії нічого не забереш. І на українській Землі ллється невинна кров молодих патріотів незалежної держави. Ніхто і не міг подумати, що миролюбивий народ через 70 років страшної пам'яті війни, буде змушений зі зброєю в руках обороняти свою батьківщину, по-новому переоцінювати сторінки сучасної історії.» - сказав голова адміністрації.

8 подолян загинули під час Революції Гідності, в антитерористичній операції на сході країни увійшли у вічність 89 воїнів нашої землі.

Спільними зусиллями зупинено агресора та об'єднаємось у єдину націю. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

На захід приїхали учасники Другої світової війни з різних районів області. Усього ж, за даними департаменту соціального захисту населення, на Хмельниччині проживає понад 54,3 тисячі ветеранів війни. Наймолодшому з них — 88, а найстаршому — 101 рік. Привітали їх зі святом ті, хто захищає Україну зараз.

“Ми усі пам'ятаємо ціну, яку заплатили наші діди за перемогу у Другій світовій війні. І зараз робимо все від нас залежне, щоб перемогти і в цій війні. Вперше за 70 років українцям знову зі зброєю довелось відстоювати суверенітет і територіальну цілісність держави від ворожих посягань, - говорить Валерій Можарівський, заступник командира загону по роботі з особовим складом 8 полку спецпризначення. - військовослужбовці продовжують виконувати свій обов'язок на Сході країни, показують приклади героїзму та мужності. Так, троє бійців нашого полку отримали звання "Герой України", один посмертно. Десятки нагороджені орденом Богдана Хмельницького.”

Ветерани, які прийшли на урочистості, не забули і про символ свята - червоний мак. Впевнені, що їхню перемогу пам'ятатимуть, а от примиритися з ворогом можна не завжди.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: х Міжнародний ...
Наступна новина: Тернопілля: дорогі наші ...

КОМЕНТАРІ