З вишитих рушників у Луцьку виклали слово «Мир»

З вишитих рушників у Луцьку виклали слово «Мир»

12.05.15 12:40 0 540
У нашому місті відбувається шостий Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання», який традиційно приурочується Дню матері.

Розпочалося дійство на Театральному майдані конкурсом дитячих малюнків, присвячених матерям. Там же відбувся благодійний аукціон-продаж вишитих рушників. Також знані волинські вишивальниці провели майстер-класи з вишивання рушників. Фестиваль відбувається з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького за підтримки Луцької міської ради.

Учасників та гостей фестивалю привітали перший заступник міського Тарас Яковлев, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, представники духовенства та «Книги рекордів України».

Тарас Яковлев передав найщиріші вітання учасникам фестивалю від міського голови Миколи Романюка. У своєму виступі він зазначи: «Добре, що цей фестиваль традиційно відбувається у нашому місті, адже вишиванка зберігає код нації». Особливі слова вдячності Тарас Яковлев висловив запрошеним на фестиваль матерям загиблих Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, родинам тих, хто зараз захищає східні рубежі України. Він побажав усім, щоб над нашою землею було чисте безхмарне небо, звучав веселий дитячий сміх, наші матері були щасливими.

Лучани та гості міста створили «Спільний рушник». В акції взяв участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Крім того, перед Волинським обласним академічним українським музично-драматичним театром імені Тараса Шевченка з вишитих рушників молодь виклала таке жадане слово «МИР». Таким чином, учасники фестивалю висловили свою позицію щодо війни на сході нашої країни. Вони переконані, що Україна має залишатися цілісною та неподільною.

Також, у День матері, на Театральному майдані вшанували матерів Небесної Сотні та учасників АТО. Для них звучали слова вдячності за те, що виростили синів-патріотів. Учасники фестивалю поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні, що розміщена біля приміщення Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

У рамках фестивалю, на Театральному майдані відбувалася виставка-продаж вишитих рушників, святковий концерт творчих колективів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: рятувальники ...
Наступна новина: У Луцьку відбувся ...

КОМЕНТАРІ