Вінничина: рятувальники долучилися до проведення проекту «Місто професій»

Вінничина: рятувальники долучилися до проведення проекту «Місто професій»

12.05.15 12:23 0 569
10 травня на Європейській площі у місті Вінниці відбувся профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Місто професій». Мета заходу – дати можливість кожній дитині спробувати себе в різних професіях.

Ініціатором проекту є Міжнародний діловий журнал «Community». Організаторами імпровізованого містечка стали велика кількість установ та організацій обласного центру, активні представники бізнесу та вищі навчальні заклади.

Рятувальники Вінниччини цьогоріч продемонстрували підростаючому поколінню три чи не найважливіших професійних напрямки роботи справжніх бійців ДСНС – це порятунок людей під час різного роду надзвичайних подій із використанням спеціального обладнання і засобів, та ліквідація вибухонебезпечних предметів. На відкритих майданчиках малеча могла спробувати себе в ролі справжнього рятувальника, одягнувши бойовий одяг та побачивши в реальному часі можливості спеціальних гідравлічних ножиць та пневмоподушки, кинути «Кінець Александрова» у імпровізоване коло на допомогу потопаючому, а також за допомогою міношукача знайти «вибухонебезпечний предмет» на одній із галявин.

При вході кожна дитина отримала паспорт мешканця міста, який давав їй можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей кожен учасник виконував свої професійні обов’язки, за що отримував заробітну плату у валюті міста. Витратити «гроші» діти могли в крамниці солодощів та подарунків.

Захід був цікавий не тільки для дітей, а й для дорослих, оскільки дав змогу ближче познайомитися з роботою фахівців служб, їх важливість та необхідність у суспільстві. А рятувальники у черговий раз переконалися, що їх професія для малюків є однією з найулюбленіших, адже коло її прихильників після відвідин заходу збільшилось в рази.

Прес-служба ГУДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ