Ходорковський: Лише дурень,або брехун може говорити,що з Кремлем можна досягти угод

Ходорковський: Лише дурень,або брехун може говорити,що з Кремлем можна досягти угод

12.05.15 11:16 0 580
Голова громадської організації «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський вважає, що Захід не повинен йти на які-небудь довгострокові домовленості з російським президентом Володимиром Путіним щодо українського конфлікту.

Про це Ходорковський заявив в інтерв’ю німецькій газеті Welt am Sonntag, опублікованому в неділю, 10 травня, – повідомляє РБК з посиланням на Deutsche Welle.

Конфлікт на Донбасі потрібен Путіну для збереження влади, упевнений опозиціонер

«Якщо хтось на Заході стверджує, що з нинішнім режимом в Кремлі можна досягти довгострокових угод, то він або дурень, або брехун», – сказав Ходорковський. На його думку, надія на компроміс досить примарна, оскільки російське керівництво веде себе непередбачувано.

Колишній російський підприємець не вірить у те, що конфлікт в Україні вирішиться в найближчому майбутньому. За його словами, Путін буде робити все для того, щоб російські громадяни, що воюють на сході України, залишалися там як можна довше, так як їх повернення становить небезпеку для його режиму.

Тим не менш, як вважає екс-глава ЮКОСа, сепаратисти не стануть брати під свій контроль нові території. Він зазначив, що Путіну для збереження влади не потрібна ескалація конфлікту, а його заморожування.

Ще одним пріоритетом Путіна, на думку Ходорковського, є провал демократичних перетворень в Україні. Адже в іншому випадку успіх київської влади міг би послужити прикладом і для Росії.

Ходорковський також назвав неможливою мирну зміну влади в РФ. «Зміна режиму не відбудеться безкровно», – сказав він. За його словами, тисячі людей в Росії вже зараз розуміють, що повинні будуть відповісти за свої вчинки.

Нагадаємо, раніше Ходорковський заявляв, що Путін розв’язав війну з Україною, оскільки в РФ закінчилися «внутрішні вороги».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ