На Волині відзначили 72-гу річницю Колківської республіки

На Волині відзначили 72-гу річницю Колківської республіки

12.05.15 10:14 0 741
10 травня 2015 року у селищі Колки Маневицького району Волинська обласна організація ВО "Свобода" разом із Братством ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура та місцевою громадою відзначили 72-гу річницю створення Колківської республіки.

Спочатку учасники заходу пройшли спільною колоною до пам'ятного хреста "Борцям за волю і незалежність України", де відбулася панахида, яку відслужив отець Андрій з УПЦ Київського патріархату. Після цього громада рушила до меморіального знаку "Колківська республіка" на народне віче, яке відкрив заступник голови Маневицької районної організації Ярослав Мосійчук.

Націоналіст наголосив, що існує нерозривна єдність між українцями тодішніми, які у 1943 році боролися за незалежність, і нинішнім поколінням, яке веде боротьбу з одвічним ворогом України – російським агресором. Також він зазначив, що свободівці завжди були в авангарді захисту суверенітету України, а станом на у російсько-українській війні полягло 13 побратимів-свободівців.

Виконувач обов'язків командира роти батальйону спецпризначення "Січ" Максим Морозов (псевдо "Лютий") привітав усіх з Днем матері та відмітив, що від виховання молодого покоління залежить майбутнє України: " велике свято – День матері. Я хочу подякувати усім матерям, які виростили і виховали дітей, котрі тепер захищають країну від ворога й є національно свідомими, патріотами. Без них у нас немає майбутнього. Війна точиться не лише на Донбасі, вона триває тут, у тилу. Корупція – це та небезпека, яка знищує країну зсередини. Цей ворог страшніший зовнішнього. Для перемоги нам потрібні не лише солдати зброї, а й солдати духу, солдати інформаційної війни, універсальні солдати. Над потрібна перемога над російською та малоросійською свідомістю, олігархічно-корумпованою системою. Тільки тоді ми зможемо святкувати перемогу над ворогом".

Бойовий офіцер 51 ОМБР, член Луцького міського комітету ВО "Свобода" Олександ Скиба акцентував увагу на тому, що українці повинні діяти, а не мріяти і чекати, що хтось за них побудує процвітаючу країну.

"Якщо ми хочемо жити в передовій, квітучій країні, де хороші дороги, де високі доходи, де не панують злидні та корупція, то маємо перестати жити ілюзіями і мріяти. Українці мають діяти, бути активними в усіх аспектах громадського життя. Тільки спільний тиск громади здатен зламати ситуацію і забезпечити якісні зміни", – наголосив Олександр Скиба.

Перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик відзначив особливу енергетику землі, де існувала республіка: "Щороку, коли приїжджаю сюди, то відчуваю особливу енергетику цієї землі, яка була свідком великих подій, боротьби українців за свою незалежність в надскладних умовах. Мені приємно, що тепер у селищі є храм української церкви, а не структури, яка є носієм московського впливу та колоніяльного мислення. Але в державі досі керують олігархи, які визискують народ. Уряд Яценюка переклав тягар економічної кризи на плечі простих українців. Проте зовсім не планує ліквідовувати прогнилу корумповану олігархічну модель".

Також на вічі виступили голова Волинського крайового братства вояків ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, депутат Волинської облради від ВО "Свобода", голова Маневицької районної організації партії Микола Давидюк і голова Маневицької райради Людмила Веремчук.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Что такое садовая техника

КОМЕНТАРІ