В Чернівецькій області рятувальники продовжують здійснювати рейди по місцях тимчасового проживання вимушених переселенців

В Чернівецькій області рятувальники продовжують здійснювати рейди по місцях тимчасового проживання вимушених переселенців

13.05.15 16:19 0 586
Чернівецька область прихистила вже 2187 вимушених переселенців зі східних областей України та тимчасово окупованої території, з них 650 дітей. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області не тільки здійснюють зустріч та розселення вимушених переселенців, що прибувають на територію краю, а й проводять рейди по їхньому місцю проживанню з метою надання їм психологічної допомоги у адаптації до нових умов проживання.

Наприклад, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області відвідали вимушених переселенців, що проживають в гуртожитку Державного вищого навчального закладу «Чернівецький політехнічний коледж», який знаходиться в Чернівцях по вул. Каспрука. Тут знайшли притулок 17 вимушених переселенців зі східних областей України. В основному це люди похилого віку, жінки та діти. Рятувальники надали консультаційну допомогу переселенцям та відповіли на всі питання, які задавали люди. В основному переселенців найбільше турбують питання щодо місця проживання та пошуку роботи. Окрім цього, практичний психолог Управління провів з переселенцями індивідуальні та групові бесіди, які мали на меті виявити соціальні та особисті проблеми, що їх турбують. Також з переселенцями було проведене психологічне консультування, що дало змогу виявити та подолати труднощі, які заважають нормальній адаптації. Разом з цим, з дітьми були проведені арт- та казко-терапія.

В даному гуртожитку також проживає переселенка-психолог Аліна, що прибула в Чернівецьку область з Донеччини. Завдяки співпраці з нею забезпечено ефективне психологічне супроводження вимушених переселенців, які потребують допомоги і прибувають для проживання в даний гуртожиток. «Кожен вимушений переселенець, що проживає в гуртожитку, потребує психологічної допомоги, оскільки пережиті події не тільки ускладнюють процес адаптації до нових умов проживання, але й можуть викликати психічні відхилення. Тому спільно з рятувальниками ми налагодили тісну співпрацю для кращого надання людям психологічної допомоги» – розповідає психолог-переселенець Аліна.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному вікторія ...
Наступна новина: 22 травня - День ...

КОМЕНТАРІ