Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми з метою недопущення пожеж в лісах

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми з метою недопущення пожеж в лісах

13.05.15 11:18 0 597
Тепла погода, яке встановилася на території Чернівецької області, сприяє відпочинку людей на природі. Чимало громадян полюбляють при цьому проводити свій вільний час у лісових масивах. Однак не завжди, перебуваючи в лісі, люди дотримуються елементарних правил безпеки, а це, в свою чергу, може призвести до пожежі. Саме тому, з метою запобігання виникнення пожеж у лісах та для проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з громадянами, співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області організували проведення різноманітних попереджувальних заходів. Зокрема, значна увага приділяється безпосередній профілактичній роботі із населенням. Так, протягом святкових днів організовано проведення спільних рейдів за участі рятувальників, працівників лісового господарства та місцевих органів влади по місцям, де найбільше полюбляють відпочивати буковинці у лісових масивах.

Під час таких заходів із відпочиваючими проводилася роз’яснювальна робота. Зокрема, людям нагадували, що у разі розведення вогню вибране місце слід добре розчистити. Розводити багаття забороняється ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, а саме вогнище не можна залишати без нагляду. Коли ви залишаєте місце відпочинку, вогонь потрібно загасити, засипати землею чи залити водою. Також необхідно прибрати за собою, оскільки залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Для того, щоб люди краще запам’ятали слова рятувальників, їм вручалися листівки та пам’ятки з правилами пожежної безпеки. Наостанок всім краянам працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області говорили, що у разі виникнення пожежі в лісі слід відразу телефонувати до Народної служби порятунку 101.

«Проведення таких рейдів в Чернівецькій області вже є традиційними і проводяться кожного року по всій території краю. Мешканці області позитивно ставляться до такої роботи і в ході спілкування з рятувальниками обіцяють дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі. Завдяки такій роботі можна запобігти виникненню лісовим пожежам» – зазначив т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС Україні у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Роман Сушинський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Дрогобичі ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ