Частині проспекту Перемоги хочу назвати іменем Героя України Василя Мойсея

Частині проспекту Перемоги хочу назвати іменем Героя України Василя Мойсея

13.05.15 13:48 0 589
На своє засідання зібралися члени Громадської ради при Луцькому міському голові. Голова цього дорадчого органу Петро Верзун зауважив, що секретар міської ради Сергій Григоренко звернувся з проханням обговорити Програму підтримки ініціатив мешканців міста та питання надання одній з вулиць Луцька імені Героя України Василя Мойсея.

За словами Сергія Григоренка, програму “Підтримка ініціатив жителів міста Луцька” розглядатимуть на найближчій сесії. Він повідомив, що документ розроблений спільно з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим. Підтримує таку ініціативу й міський голова Микола Романюк.

Він зауважив, що така ініціатива не нова і використовується у країнах Європи. Зокрема, у польських Жешуві, Торуні, Ольштині, які є містами-партнерами Луцька, подібне реалізовується уже п'ять років.

За словами секретаря міської ради, на 2015 рік планують виділити 500 тисяч гривень.

“Участь у програмі може взяти будь-який зареєстрований мешканець Луцька. Вони пишуть проекти, які можуть стосуватися різноманітних питань, зокрема, влаштування квітників, встановлення пам'ятних дощок, екологічних заходів, благоустрій території тощо. Максимальна сума ініціативи може становити 50 тисяч гривень. Важливим моментом є те, що під цією ініціативою мають бути підписи не менше 15 мешканців міста Луцька. ”, - зазначив він.

Після затвердження програми на сесії буде проведено промоційну кампанію, аби мешканці Луцька знали про її існування. Орієнтовно у липні місяці буде проводитися збір таких ініціатив. Також буде сформована комісія, яка вивчатиме ці пропозиції на відповідність вимогам конкурсу.

Потому на сайті Луцької міської ради буде проводитися голосування. Воно триватиме кілька днів, і ініціативи, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовуватися.

Важливим моментом є те, що передбачається співфінансування від авторів ініціативи у розмірі 10 % вартості проекту.

Сергій Григоренко наголосив, що метою програми є активізувати участь громади у житті міста, аби вона відчула відповідальність за долю свого міста.

Секретар міської ради попросив членів Громадської ради при Луцькому міському голові вивчити програму, і якщо виникнуть якісь правки чи зауваження, то озвучити їх під час наступної зустрічі.

Ще одним питанням, яке просив розглянути членів Громадської ради Сергій Григоренко є надання одній з вулиць Луцька імені Героя України Василя Мойсея. Він зауважив, що це питання хочуть внести на розгляд депутатів міської ради під час сесії у червні місяці. Секретар міської ради наголосив, що було багато думок щодо того, якій вулиці присвоїти ім'я нашого Героя Небесної Сотні. “Ми врахували досвід попередніх перейменувань вулиць. Люди вороже до цього ставлять, бо думають, що це призведе за собою додаткові витрати з переоформленням документів. Насправді - це не так. Звичайним громадянам прийдеться тільки змінити прописку в паспорті. Складніша процедура у юридичних осіб”, - наголосив він. Тому, за словами Сергія Григоренка, пропонується проспект Перемоги розділити на дві частини. Секретар міської ради зазначив, що відрізок від Історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі України до шляхопроводу матиме нинішню назву зі збереженою нумерацією будинків. А от частині проспекту від кінотеатру “Промінь” до Історичного факультету пропонують присвоїти ім'я Героя України Василя Мойсея. За його словами, тут нема житлових будинків, отже мешканці Луцька не відучують незручностей, і це одна з центральних вулиць міста. Крім того, тут знаходиться меморіальний комплекс “Вічна Слава”, де похоронений Василь Мойсей.

Під час засідання Громадської ради був присутній й брат Героя України Роман Мойсей. Він зауважив, що родина погодилася з такою пропозицією.

Голова Громадської ради Петро Верзун запропонував членам дорадчого органу обговорити цю ідею у своїх колективах, з друзями, знайомими, аби знати думку громади, і під час наступного засідання чи засідань поділитися думками.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному хто отримає 50 ...
Наступна новина: У Львові водій отримав ...

КОМЕНТАРІ