Директор КП «Ласка» взяла участь у “круглому столі” у Міністерстві екології та природних ресурсів України

Директор КП «Ласка» взяла участь у “круглому столі” у Міністерстві екології та природних ресурсів України

13.05.15 10:08 0 573
Директор КП «Ласка», віце-президент АЗОУ Дана Новарчук взяла участь у “круглому столі”, що відбувся у Міністерстві екології та природних ресурсів України, де були присутні представники (керівники відділів чи департаментів) : Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, МОН (Міністерство освіти і науки), екологічного контролю природно-заповідного фонду тваринного та рослинного світу Державної екологічної інспекції України, Міністерства екології, президент та члени правління АЗОУ, близько 35 осіб із 20 міст України. Вони розглянули ряд питань: про відміну заборони перевірок щодо порядку утримання диких тварин у неволі та напіввільних умовах; контроль над використанням експериментальних тварин у навчальних закладах; формування та реалізація державної політики у сфері захисту експериментальних (піддослідних) тварин від жорстокого поводження; вирішення питань щодо домашніх та безпритульних тварин, передача повноваження контролю над цими галузями; питання про реєстрацію тварин та застосування пероральної вакцинації для безпритульних тварин від сказу.

Учасники “круглого столу” напрацювали пропозиції, які будуть направлені до Кабінету міністрів України. Також обговорили питання реєстрації безпритульних тварин, які частково або повністю утримуються у неволі. Серед обговорених проблем була й профілактика сказу. Вирішили провести громадські слухання в Міністерстві охорони здоров'я України, щодо важливості вакцинації від сказу.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук підготувала інструкцію використання пероральної вакцинації для безпритульних тварин, якою зацікавився начальник ветеринарної служби України Олександр Вержиховський.

Дана Новарчук також побувала у Броварській міській раді, де поділилася досвідом роботи з вирішення проблем безпритульних тварин, зменшення їх кількості гуманними методами. Вона постійно бере участь у семінарах, які відбуваються у Києві, інших містах України, де розповідає про позитивні напрацювання, які є місті Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ