Волинська область: рятувальники дбають за безпеку на водоймах області

Волинська область: рятувальники дбають за безпеку на водоймах області

13.05.15 14:48 0 506
Дочекалися тепла. Температура повітря піднімається вдень до 24 С, а то і вище. І людей тягне на природу до річки. Хто рибалить, а хто вже й спробував купатися. На вихідні залишаються без нагляду малолітні діти, яких манить вода у ставку чи озері. Нещодавно у ставку, що біля села Карпилівка Ківерцівського району, потонула 9-річна дитина. Щоб не допустити втрати життя волинян під час відпочинку на водоймах області, рятувальники посилено проводять роз’яснювальну роботу з населенням.

Так, 10 травня працівники Ковельського міськрайонного відділу управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області провели рейдову перевірку місць відпочинку на річці Турія. Рятувальники оглянули стан утримання міського пляжу та рятувального поста. Звернули увагу та стан рятувального обладнання, застережних матеріалів на інформаційних стендах.

Під час проведення рейду працівники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил поведінки під час відпочинку на воді.

«Внаслідок неправильної поведінки на воді в основному гинуть дорослі люди. Майже завжди вони перебувають у стані алкогольного сп'яніння. - Розповів провідний інспектор Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту Олександр Рибачук. – А ще, відпочиваючи на озерах, ставках, люди не звертають увагу на місце відпочинку, тобто сам пляж. І вже точно не слідкують за тим, щоб вибрати належно облаштований пляж, де напередодні відкриття пляжного сезону акваторію водойми оглянули спеціально сертифіковані групи фахівців, де є рятувальний пост та фельдшер».

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу людині, яка потрапила у біду.

Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя.

Особливу увагу необхідно звернути на роз’яснення правил поведінки на воді дітям.

Правила безпечної поведінки на водоймах:

- діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;

- не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях;

- не можна запливати за обмежувальні знаки;

- якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;

- не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;

- не треба купатися довго, краще купатися кiлька разів по 20-30 хв.;

- не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;

- не подавайте без потреби сигналів про допомогу;

- не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;

- не слід купатися наодинці;

- не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;

- не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ